Експертиза отложи за пореден път делото за конфискация имуществото на Братя Галеви

Окръжен съд – Кюстендил отложи делото за конфискуване имущество на бизнесмените в неизвестност Пламен Галев и Ангел Христов. Основната причина за поредното отлагане стана фактът, че допуснатата допълнителна задача по основната експертиза не е представена в срок.

„Колегите не са готови заради ангажираност по други дела”, заяви адвокат Капка Гергинова. „Съдебно заседание не се проведе по обективна причина, доколкото допуснатата от съда експертиза не е представена в срок, практически това е основното по същество обстоятелство, което направи безсмислено провеждането на заседанието. Друг е въпросът, че при тези процесуални наличности колегите са били ангажирани по други дела, поради което е нямало смисъл да явяват“, каза адвокат Гергинова.
По думите на адвокат Капка Гергинова защитата се готви за приключване на делото, което се води от 2012 година, като до края ще бъде подържано становището, че исковете от страна на комисията са неоснователни. „За мен обективният прочит е отхвърляне на мотивираното искане“,смята тя.
В съдебна зала от адвокатите на Братя Галеви се яви само адвокат Капка Гергинова, която е представител на фирмата им „Макс Лимитид”. От страна на обвинението се яви окръжен прокурор Владимир Мицов.
На предходното заседание, проведено на 2 декември 2019 година, по молба на ищцовата комисия съдът постави допълнителна задача на трите вещи лица, изготвили експертизата. На тях им бе дадено съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.
Делото е заведено по искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, за отнемане на престъпно придобито имущество. Следващото заседание по делото ще бъде на 20 март от 11.30 часа.

Делото е заведено от КПКОНПИ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.
Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *