Експертите твърдят, че убийците от смъртоносната къща са няколко

Очакват се резултатите от аутопсиите на телата на жертвите от шесторното убийство в Нови Искър. Надеждите са те да дадат яснота около психологическия профил на извършителя на кървавото престъпление. Все още не е ясен мотивът, нито извършителят. Не е открито и оръжието от престъплението. Работи се по различни версии, като основно се проверява дейността на убития Неделчо Юнаков, за когото има данни, че се е занимавал с кухи фирми за източване на ДДС.

„Няма основание да се приеме, че е убийство под афект, то е прецизно планирано. Очевидно става въпрос за външен мотив“, посочи психологът доц. д-р Маргарита Бакрачева в сутрешния блок на „България он еър“.

Неделчо Юнаков е прострелян с 10 куршума, което говори, че е търсен сигурен ефект, смята психологът. Доц. Бакрачева допусна, че е възможно убитата далеч от „къщата на ужасите“ Кети Кюхова да е основната причина, довела до следващите жертви. Бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев посочи, че новогодишната нощ не е случайно подбрана за извършване на шесторното убийство, тъй като стрелбата не се чува покрай илюминациите. Той е на мнение, че убийците са няколко.

„Седмата жертва е кучето. Може такъв скандал да е тръгнал оттам, може да е възникнал някакъв спор. Самият акт прилича на добре планирана операция. Всичко клони към професионализъм това, че има изстрели в главата говори, че стрелецът добре познава този калибър 22“, коментира още експертът. „Според мен не е един човек. Има преместване на трупове от едно помещение в друго“, отбеляза Тихомир Стойчев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *