Експерти: Сексът на светло е полезен

Много хора избират да правят секс на тъмно. Някои хора просто по-лесно се настройват „на тази вълна“, когато в тъмно, други пък се срамуват от несъвършената си фигура, докато трети дори не знаят какво е да правиш секс на светло.
Днес обаче учени попаднаха на доста изненадващо откритие за това дали е полезно да се прави секс на тъмно. Експертите специално подчертаха, че получените данни сана база на изследвания на мъже и жени от Северна Европа и България, където има много малко светлина от ноември до април, поради което мъжкото либидо намалява.
Е, очаквано или не, но според проучванията да загазим светлината по време на интимните ласки не е добра идея.
Не само това. Оказа се, че има много положителни ефекти от това да правим секс на светло.
Изследователите проведоха експеримент, в който участваха 38 мъже с ниско либидо. Половината от тях прекараха две седмици в стая с ярка светлина в продължение на половин час. В края на експеримента учените установяват, че те са имали значително повишени нива на тестостерон. Първоначално били около 2,3 ng / ml, а след това се повиши до 6,7 ng / ml.
Резултатите от това проучване пряко засягат сексуалния живот на жените, тъй като сексът с мъж, чието ниво на тестостерон е нормално, е в пъти по-добър от този, който изпитва липса на такъв. 
Така, че следващият път когато решите да правите секс не дърпайте завесите и не загасявайте крушките в стаята, а се радвайте на светлината и оргазмите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *