ЕКСПЕРТИ: „12 души са участвали в отвличането на Адриан Златков „

Мощна, добре подготвена и професионална банда от поне 12 души стои зад отвличането на Адриан, категорични са експерти. Толкова били нужни, за да осигурят цялагта логистика на престъплението, както и последващия контрол и наблюдение на смени. Според специалистите новата шайка за отвличания, която действала в последната година и подробности за която изплуваха в последните дни, била съставена от добре тренирани главорези, минали спец обучение. това съвпада напълно с разкрития пред пик от вчера на хора от службите, че похищението на Адриан е извършено от бивши барети под ръководството на страховития Николай Добрев – Бай Добри.

Експертите са категорични, че бандата е подготвена за подобен тип престъпления и действа, без никакви грешки. Освен това знаели възможностите на родните служби и умело прикливали следите си. Вероятно за това до момента обществото така и не е разбрало за още няколко случая на отвличания на деца на бизнесмени в последните 2 години, за които семействата тихомълком плащали откупи.

Същото вероятно щяло да се случи и Адриан Златков, ако баща му не реагирал спонтанно и не звъннал на МВР. Според криминалисти похищението на сина на собственика на „Софавто“ е готвено от поне месец и главорезите добре са проучили навиците му, както и маршрутите, по които се движи. Те са изпипали всяко подробност от отвличането, включително кражбата на сивата „Шкода Фабия“ комби, с която бе похитен 25-годишният Адриан, а по-късно бе опожарена. Регистрационните й табели били крадени и то дни преди престъплението.

Припомняме, че до момента все още не е ясно какъв откуп ще бъде искан за момчето и никой не се е свързал с баща му Тони Златков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *