Експерт за увеличените смъртни случаи: Ние сме с повече хронични заболявания, живеем по-нездравословен живот

“Ние сме с повече хронични заболявания, живеем по-нездравословен живот”. Така обясни увеличеният брой на смъртните случаи у нас проф. Андрей Чорбанов.

„Опитът показва, че пълният локдаун не спира разпространението на COVID-19, а го отлага. Докато всички хора не минат през вируса, пандемията няма да свърши. Не знаем какъв е истинският процент на хората, изкарали коронавируса, защото голяма част от тях са безсимптомни. Паниката също оказва влияние на броя хора, които се тестват Психологическият характер прави хаоса по-голям. Много хора, които са клинично здрави, отиват да се тестват от страх. Ако зависи от мен, бих спрял масовото тестване, а ще изследвам само тези със симптоми”, каза проф. Чорбанов в сутрешния блок на “Нова телевизия”.

Според него не може да се разчита на лична отговорност за това, че болните са карантинират. „Хората се притесняват да не останат без работа и нарушават забраната, когато нямат симптоми, но са положителни. РЗИ не успява да провери всички”, каза още имунологът.

Проф. Чорбанов коментира и темата с ваксините. „Плазмата не е панацея. Ваксината ще бъде панацея, но за следващата паднемия. Сега никой не проверява защитата на ваксината, а само дали има странични ефекти”, поясни проф. Чорбанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *