Експерт от здравното министерство на сесия на ОбС обяви: До края на годината Бобов дол ще има нов Спешен център

Директорът на дирекция “Медицински дейности” в здравното министерство Ивелин Данаилов пристигна вчера в Бобов дол и обяви, че до края на годината миньорската община ще има нов Спешен център. Ивелин Данаилов присъства на извънредно заседание на местния ОбС по покана на председателя Елеонора Христова.

Както “Струма” писа, Христова алармира преди дни, че синдикът на бившата общинска болница продава помещението на Спешния център. Това е единственото медицинско заведение в общината, която наброява около 8000 души.

Съветниците са поискали от представителя на Министерството на здравеопазването при тежки случаи линейката на Спешен център да транспортира пациентите директно до София, а не до Дупница, както е в момента.

Ивелин Данаилов обясни пред местната управа, че се пише нов закон, който ще уреди въпроса с транспортирането на пациенти директно в София.

Елеонора Христова коментира пред “Струма” ситуацията със здравното заведение:

“До края на годината Спешен център ще работи, това ни увери директорът на СЦ – Кюстендил д-р Албена Рапатинска и представителя на МЗ Ивелин Данаилов. Хората от общината няма да останат без бърза и неотложна помощ. Ако се наложи, Спешен център ще плаща наем на купувача на определените за продажба помещения от филиала на Спешен център в Бобов дол. Потърсих съдействие от МЗ, за да не остане общината без Спешен център.

Разговарях със собственика на останалата част от бившата болница Борислав Делибалтов и той ме увери, че няма интерес към тази част от сградата и няма да участва в насрочения търг. Всички общински съветници гласуваха кметът на община Бобов дол Елза Величкова да участва в търга и да наддава толкова, колкото е необходимо, за обявените за продан помещения”, заключи Е. Христова.

Общинските съветници са се обединили около идеята общината да закупи обявените на търг помещения от бившата общинска болница и в тях да се премести Медицинският център в града, в който работят двама лични лекари, и лаборатория, която в момента плаща наем на Борислав Делибалтов.

Както “Струма” писа, Борислав Делибалтов изкупи почти цялата бивша общинска болница в Бобов дол, като участва в търговете, обявени от синдика на болницата на нищожни цени.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *