Експерт по авиация: Бойко Борисов отърва кожата за пореден път

Премиерът Бойко Борисов отърва кожата за пореден път.

Това заяви пред бТВ експертът по полетите Ангел Борисов в коментар за поредния инцидент с правителствения „Фалкон“, който преди дни, при кацане в Брюксел, спука гума. Гостът в студиото посочи, че пилотите не са натренирани и че трябва да тренират толкова, че да им се повръща от трениране.

Едва тогава може да се каже, че са опитни.

Не е въпросът дали, а кога ще се случи по-сериозен инцидент със самолета му, отправи сериозно предупреждение Борисов.

За да се стигне до отлепване на протектора на гумата, това е от прегаряне, прегаряне, прегаряне и от натискане на спирачката неправомерно. Ако продължително държат спирачката пилотите, направо могат да срежат гумата, която е от три пласта, обясни експертът.

Преди години, по времето на Георги Първанов, тоя същият „Фалкон“, във Варна, сряза един стълб направо заради излизане извън пистата. Кацнали са с дупка на крилото и кафява боя по самолета, спомни си Ангел Борисов.

Той коментира и загиналото в Македония българско мейство с малкия самолет Чесна. Като слушам какво говори това момче, пилотът, че ще мине през процепа на облака…ама това е много сериозно нещо. Може светкавица да го е ударила. Възможно е да влезе в свредел и оттам няма спасение. Никаква квалификация няма, това е тема за един ден да се коментира, това момче, което загина със семейството си е било неопитно, отсече експертът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *