Експерт по пътна безопасност с ценни съвети за шофьорите

През лятото шофьорите трябва да правят по-чести почивки, да се снабдят с течности и да не се увличат със скоростта. Това каза експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев, цитиран от Фокус.

По думите му времето през сезона предполага добри условия за шофиране и това донякъде подтиква водачите да превишават скоростта или да не се съобразяват с препоръчителната за даден участък. Той препоръча шофьорите по-често да правят почивки и задължително да ползват течности, най-вече вода, за да не се дехидратират.

„Времето е прекрасно, нека се заредим с настроение и да имаме коректно отношение към всички останали участници в движението“, коментира Стратиев. Експертът обърна внимание на пътуващите извън страната да носят в себе си необходимите документи и паспортите, когато пътуват извън ЕС. „Това не се отнася за Сърбия, тъй като имаме договореност с тях и се пътува с лични карти. Необходими са документите на автомобила, застраховките на автомобила, които са много важни, тъй като това е нещото, което се проверява“, поясни Стратиев.

Той обърна внимание, че дългото пътуване предполага автомобилът да е зареден, защото не се знае къде по пътя може да има места за зареждане.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *