Експерт разкри последните думи на пилота на самолета с българи, който катастрофира в Македония

Самолетът е бил малък – шестместен. Поради метеорологичните условия пилотът е решил да прекъснат полета и да изчакат в Скопие. После обаче са размислили и са продължили към София. Това заяви авиационният експерт Ангел Борисов в сутрешния блок на БНТ. 

“Днес спасителните екипи ще направят опит да стигнат до мястото на катастрофата с малък самолет край Скопие, при която загинаха четирима български граждани”, каза още той.

“Последните реплики на пилота са били “Силна турболенция. Губим сигнала”. След тези реплики, самолетът пада”, допълни Борисов. 

“На мястото на инцидента е изключително трудно за летене, тъй като представлява поредица от високи върхове. Почти няма шанс за оцелели, самолетът е горял. Върхът, на който са паднали е с 300 метра по-висок от Черни връх. Теренът е много опасен и в този участък не бива да се случва отклонение от маршрута”, разкри Ангел Борисов. 

Експертът допусна, че освен лошото време, пилотска грешка, трябва да се изследва и вероятността за отказ на двигателя на самолета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *