Експолицаят Д. Зонев обяви за продан срещу 450 000 EUR развлекателния си комплекс на Баларбаши

Бившият полицай Димитър Зонев пусна за продан развлекателния си комплекс в баровския квартал на Благоевград Баларбаши. Дни след като на 14 септември обяви край на сезон 2020, той е изпратил обява за продажбата в сайт за имоти, където е посочил цена от 450 000 EUR.

Срещу тези близо 900 000 лв. се предлагат кафене, ресторант, зони за спорт, малък и голям басейн, места за отдих и релакс, които са известни на благоевградчани като комплекс„Rio 2 Bar & Pool“.

Причината за продажбата е изключително слабият летен сезон, който тази година бе съсипан от коронавируса и удари сериозно бизнеса не само на комплекса, но и на целия туристически и развлекателен сектор. След като на няколко пъти отлага старта на сезона, който традиционно в „Rio 2 Bar & Pool“ се прави с дневно плажно парти, в крайна сметка комплексът успя да организира само едно септемврийско латино парти и няколко детски рождени дни, но те не успяха да закърпят бюджета му. През цялото време собственикът трябваше да се съобразява с указанията да работи с 50% от капацитета на заведенията и въпреки че на няколко пъти намалява цените на билетите за плажа от 7 лв. на 3,50 лв., сметките в крайна сметка отново не излязоха – наплашени от заразата, това лято много малко благоевградчани поеха по отклонението от асфалтовия път към село Бараково, водещо до двата басейна.

Според обявата имотът под комплекса е с площ от 1797 кв.м, който е включен в цената заедно с дървените шатри в него, металната ограда с дължина от 180 м, двуетажна сграда със съблекални, санитарни и складови помещения и офиси.

Под същото име „Рио“ Димитър Зонев има хотел до гарата, който също се опитва да се спаси от коронакризата с ниски цени на леглата, вариращи от 20 до 40 лв., и надеждата, че ще бъде ползван от задочниците в ЮЗУ. Миналата година хотелът бе разследван от екипи на ЧЕЗ за кражба на ток, но въпреки несъответствието между изразходваната ел. енергия и тази, която е отчетена на таблото, кражба не бе открита.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *