Експолицаят Р. Туталов изгуби битката в КЗК срещу кмета Р. Томов за поръчка за близо половин милион лева за охрана на парковете в Благоевград

Бившият полицай Росен Туталов загуби делото в Комисията за защита на конкуренцията, което заведе срещу благоевградския кмет Румен Томов заради класирането на фирмата му „Алфа Груп Секюрити” ООД на второ място в обществена поръчка за близо половин милион лв. Както писахме, Туталов и съдружниците му Костадин Георгиев и Кирил Терзиев пропуснаха възможността да охраняват благоевградските паркове, понеже се класираха само с 1 стотна след пернишката фирма „Саламандър-АСО” ООД на Лъчезар Пенев и Филип Атанасов.

В КЗК Туталов акцентира върху еднаквия брой точки по почти всички показатели, дадени от благоевградската оценъчна комисия и на неговата, и на конкурентната фирма, което, според него, означавало формализъм в работата й. Бившият полицай хвърли съмнение и върху работата на избраната фирма „Саламандър-АСО” ООД, която има само една патрулна кола в Благоевград, с която се задължава за 2 минути да реагира при нарушения в парк „Даме Груев“, парк Бачиново, парк Ловен дом, новите гробища в кв. „Струмско“ и мемориалния знак „Величествения Христов символ“.

КЗК обаче прие работата на комисията, разгледала офертите на двете участващи фирми, за напълно законосъобразна и не откри вина в нея за оценките, тъй като самите подадени планове за реакция от благоевградските и пернишките охранители са еднакви. По тази причина тя остави без уважение жалбата на „Алфа Груп Секюрити“ ООД срещу решението от 30.09.2020 г. на кмета за класиране на участниците и определяне на изпълнител, отхвърли и искането на фирмата Р. Томов да й плати направените разноски в производството.

Р. Туталов обаче е категоричен, че ще обжалва решението на КЗК във ВАС.

Р. Туталов

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *