ЕКСТРАДИРАНИ! Дупнишките обирджии, задържани при спецакция на италианската и българската полиция през юни, вече са в арест в Италия

Екстрадираха в Италия тримата дупничани, задържани за кражби при спецакция, проведена преди повече от два месеца по искане на италианската прокуратура. Радослав Гущеров и Емил Шангов от село Джерман и Радостин Кьосев от Дупница вече са в италиански арест и чакат присъда за кражба в особено големи размери и за участие в организирана престъпна група. По италианските закони ги грози затвор до 10 г.

Както “Струма” писа, на 15 юни в един  ден италианските и българските полицаи извършиха спецоперация на територията на двете държави по задържане на част от организираната престъпна група, създадена в Италия от българи, живеещи там. В продължение на повече от две години групата е извършвала кражби от складове, като са обирали всичко, което се намира вътре, от детски играчки до… багер. В Италия бе задържан и Христо Бански, който живее в Дупница, но е с адресна регистрация в село Бистрица.

След задържането им Гущеров, Емил Шангов и Радостин Кьосев бяха оставени в ареста на Окръжна следствена служба – Кюстендил. Пред съдия те пожелаха да бъдат екстрадирани по-бързо за Италия и там са бъдат съдени за извършените престъпления.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *