Екстрадираха в Рим българин, обвиняем за убийство на италианец

Български гражданин,обвинен за убийство, обир и пожар, беше екстрадиран в Италия по искане на съдебните власти от Ламеция Терме, област Калабрия, съобщи в.”Джорнале”, цитиран от 24 часа. Става въпрос за 29-годишния Васил Найденов Иванов, известен като Васко, който според карабинерите убил 75-годишния Андреа Мастрандреа. Българинът е бил екстрадиран от родината си на летище “Фиумичино” в Рим, след което е бил откаран в затвора “Ребибия”.

Фактите, по които е обвиняем, датират от 20 юни 2013 г. Тогава двама престъпници, както се оказaло по-късно – български граждани, се вмъкнали в дома на Мастрандреа, завързали го и го пребили до смърт. Италианецът бил с премазан череп и ребра и бил открит на пода в жилището си в Скаро ди Филаделфия, до Вибо Валентиа.

Според карабинерите убийството станало заради обир. Иванов се вмъкнал в жилището заедно със съучастника си Тихомир Антов Красимиров. Той е разследван, но е на свобода. Властите смятат, че двамата искали да откраднат парите на италианеца, скрити в буркани. Този детайл бил добре познат на Иванов, тъй като бил племенник на гледачката на Мастрандреа и знаел къде крие парите си. Веднага щом влезли в апартамента, двамата крадци се насочили към бурканите, но били видени от жертвата, затова го завързали и били до умъртвяването му. Мъжът бил удрян многократно по черепа, заради което получил кръвоизлив. За да заличат следите си, българите подпалили мебелите в апартамента. На мястото пристигнали по-късно пожарникарите и карабинерите, извикани от сина на жертвата. От престъпниците обаче нямало и следа. След като стигнали до изводите си, карабинерите, разследващи престъплението, поискали съдействие на Интерпол и на българската полиция. От разследването станало ясно, че Иванов печелел предимно от действия, свързани с престъпния свят. Съдията от предварителното следствие на Ламеция Терме поискал екстрадирането на българина.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *