Ексцентричният художник Венци Терзийски: Това, че колеги не те уважават, не те харесват или обичат, не е причина да спре човек да рисува

„Това, че колеги не те харесват, не те обичат и не те уважават, като не идват на изложбите ти, не е причина човек да спре да рисува! Не знам как да реагирам, когато ме хвалят, защото съм свикнал да се защитавам от нападки“, така откри завчера поредната си изложба в арт салон в областния център на Пиринско ексцентричният благоевградски художник Венци Терзийски.

Откровената му до болка искреност бе породена от липсата на особен интерес от колегията към експозицията му, на откриването на която публиката бе рехава. „Неугаснал вулкан“ пък го нарече известният в колекционерските среди познавач арх. Костадин Сандев, който откри изложбата и подчерта, че авторът никога не си е и помислял да прави компромиси с живописта като зависимост от потребностите си за физическо оцеляване. „Понякога творческият му напън избуява и човек е с впечатление, че е за сметка на изяществото, но с колажите си с лекота помита конвенционалното и това е Венци!“, каза арх. Сандев и пожела на автора непресъхващ творчески порив.

С присъщата си директност Венци сведе поглед: „Винаги съм бил скромен“, и в следващия миг се разсмя: „Шегувам се, разбира се, невинаги! И явно трябва да свиквам, че все по-често колегите няма да идват на моите изложби, за което още преди години ме предупреди и покойният вече голям Христо Бараковски“, откровен бе той.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *