Ексченгето Петър Китанов атакува заповедта за уволнението си в съда, нае бившия МВР министър Ем. Йорданов за адвокат

Бившият благоевградски полицай Петър Китанов обжалва заповед за уволнение. Делото е насрочено за разглеждане в Административен съд – Благоевград, като със случая се е заел софийският адвокат Емануил Йорданов, който беше вътрешен министър в правителството на Иван Костов.

Полицейски инспектор Петър Китанов бе арестуван на 15 декември 2017 г в кабинета на началника на 2-ро РУП – Благоевград от спецченгета на „Вътрешна сигурност”. Той бе обвинен  за документно престъпление и лично укривателство в резултат на събрани доказателства, включително и чрез използване на специални разузнавателни средства. Първото обвинение му бе повдигнато за това, че в докладна записка до НАП посочил, че издирвана за ревизия управителка на фирма е в Гърция, а всъщност 27-годишната бизнесдама Мария Костуркова била в Благоевград. Второто обвинение е за полицейски чадър,  за това, че осуетил наказателно преследване срещу благоевградчанина Атанас Георгиев, по прякор Прасето, за унищожаване на чуждо имущество, причиняване на телесна повреда и закана за убийство след екшън в заведение „Бохемите“ в кв. „Струмско”  през ноември.

Петър Китанов изкара 4 месеца в следствения арест, след което бе пуснат под „домашен арест“ от съда на две основания – здравословни проблеми и бездействие от страна на разследващите. След два месеца мярката му бе променена в парична гаранция от 5000 лв. Паралелно с досъдебното производство спрямо него започна дисциплинарно в благоевградската полиция и в крайна сметка бе уволнен със заповед на директора на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев заради нарушаване на Етичния кодекс на служителите на МВР.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *