Ексшефът на ОбС – Банско Вл. Колчагов падна в полицейски капан с 1.99 промила алкохол зад волана

Експредседателят на ОбС – Банско и настоящ общински съветник Владимир Колчагов е заловен с 1.99 промила алкохол зад волана.  Управляваният от местния парламентарист автомобил „Нисан Навара“ е спрян за проверка час и половина след полунощ вчера на ул. „Георги Настев“ в Банско. В хода на проверката Колчагов е тестван с дрегер за наличие на алкохол в издишания въздух, който е показал 1.99 промила. Кръвна проба на нарушителя не е взета, тъй като е напуснал местопроизшествието и е осуетил последваща проверка. Докато полицейските служители описвали нарушението, мъжът казал, че ще отиде до автомобила си за кратко, но се качил в него и напуснал мястото.  Същата вечер Колчагов  не е открит от органите на реда, за да му бъде връчен талон за медицинско изследване и взимане на кръвна проба.

От Районна прокуратура – Разлог потвърдиха осуетяването на проверката и допълниха: „На този етап има образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343 б, ал. 1 от НК, а именно за управление на МПС след употреба на алкохол. След извършената проверка с техническо средство – дрегер, лицето е напуснало местопроизшествието. Тепърва ще се преценява дали да му бъде повдигнато обвинение и за възпрепятстване органите на властта. На този етап по случая все още се работи и се събират доказателства“, каза прокурор Ружена Кондева, административен ръководител на РП – Разлог.    

След необмислените си действия през нощта рано сутринта Колчагов сам се явил в районното управление в Банско.

Колчагов бе начело на местния минипарламент до 2017 година, когато депозира заявление за освобождаването му от поста. Той бе избран за общински съветник от квотата на ГЕРБ, но след поредица от разногласия се стигна най-напред до освобождаването му от председателското място, а след това и от редиците на партията. 

 ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *