Екшън в селото на ужасите, извадиха оръжията

Пореден набег беше извършен в село Малорад – неизвестни опитаха да унищожат нивата на млад земеделски производител и дори насочиха пушка към главата му.

24-годишният Светослав Георгиев още не може да се съвземе от преживения ужас. Посред нощ, докато пазел семейната нива от 100 декара, каруци с коне нагазили в царевицата, а в главата си усетил опряно дуло.

Малорад

„Само видях цевта на пушката. Човекът с качулката беше застанал встрани от мен, до камиона (…) Каза ми: „Ако се обърнеш, си мъртвец“, разказа потърпевшият – Светослав Георгиев-син.

Малорад

Семейството обработва общо 700 декара, казва, че не дължи никому нищо, съобщава btv.

„Според мен нещата идват или от някой от конкуренцията от земеделците, или заради това, че не си плащаме охраната – сами се охраняваме, защото нямаме възможност да си плащаме“, каза Светослав Георгиев-баща.

Малорад

В селото на ужасите, както наричат Малорад, къщите със самотници са нападани по няколко пъти.

„Посред зима ни изпочупиха прозорците! Няма милиция, няма защита никаква за нас, възрастните хора“, оплака се Тодор Рашев.

Малорад

От месеци полицейското управление в Бяла Слатина е без началник, а и никой не иска да става, заради размирни села като Галиче и Малорад.

Същевременно Георгиеви се опасяват, че набезите срещу бизнеса им ще продължат.

„Ако уважаемите депутати, прокурори и полицаи си направят труда да отворят бюлетините от полицията, ще разберат кои са, те са едни и същи, по пет-седем човека от всяко село. Сигурно ще ни запалят и тракторите, сигурно ще ни запалят и базата, от тук нататък очаквам всичко, това е следващото Галиче“, каза Светослав Георгиев-баща.

От полицията отказаха коментар, за да не се пречи на разследването.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *