ЕКШЪН В ШОКОВА ЗАЛА! Благоевградчанин извади системите си, скочи да бие лекарите

Приетият с алкохолно отравяне 57-г. благоевградчанин Е. Димитров се нахвърлил на бой на медиците в спешно отделение, докато му оказват първа помощ. Инцидентът станал през уикенда около 23,00 часа.
57-годишният мъж е транспортиран до благоевградската болница от близките си, след като изпаднал в нестабилно състояние. Придружаван от тях, е приет в шокова зала, съпругата му съобщила, че е прекарал инфаркт и му е поставен коронарен стент.
Медиците начело с д-р Кръстева предприели спешни действия за овладяване на състоянието му, след лекарския преглед и направената кардиограма не е установен сърдечносъдов проблем. По същото време в шокова зала имало спешен случай, извършвали се изследвания и на жена, приета със съмнение за тежък инсулт. Само минути след приема и оказаната помощ за стабилизиране на състоянието му, 57-годишният благоевградчанин, който бил на леглото, неочаквано започнал да буйства, самоволно започнал да отстранява поставените абокат и системи, скочил на бой и с ругатни заплашвал дежурните медици. На смяна по същото време били един лекар и три медицински сестри, заедно със санитар.
Буйстващият пациент в благоевградската болница е укротен от два екипа на охранителната фирма, след подаден сигнал на паник-бутона от дежурния екип начело с д-р Кръстева. Близките му признали, че той е употребил алкохол, същия ден внучето му било изписано от родилното отделение и въпреки че е противопоказно да пие, мъжът посегнал към чашката в радостния момент от живота си. След бързата реакция на служителите възникналата ситуация е овладяна. По собствено желание прекалилият с алкохол напуснал спешното.
За инцидента е информиран управителят на охранителната фирма „Е&O секюрити“ Емил Георгиев, който поясни, че в конкретния случай няма нанесени материални щети, предотвратено е и посегателство върху дежурните медици. „Всеки месец реагираме на сигнал за буйстващи пациенти, това са най-често лица употребили алкохол или психичноболни“, поясни управителят.
На още един сигнал се отзовали охранителите същата вечер, около 03,00 часа мъж започнал да крещи и рита по входната врата на спешно отделение. Служителите от охранителната фирма установили, че същият има проблеми с психичното си здраве и се нуждае от специализирано лечение.
Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев също е информиран за възникналата ситуация с посегателство над медици. Той поясни, че в спешно отделение има монтирани камери преди 5 години, 24 часа се наблюдава работният процес, осигурено е видеонаблюдение на входа на отделението, коридорите и пред шокова зала и манипулационната. Наблюдват се и всички автомобили, които влизат на паркинга пред спешно отделение. Сигурността на спешните медици и останалия персонал е гарантирана с тройна защита – паник-бутон, а физическа охрана е въведена от 8 години. В отделението се обслужват по 40-50 пациенти на дежурство, cpед тяx има и агpесивни, ето защо се налага защита на дежурните медици, ще предприемем още стриктни мерки за сигурността на работещите, заключи д-р Митев.
СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *