Екшън между пияни сурвакари от кв. „Грамада“ влезе в съда, свидетели не помнят нищо, били “на градус”

Разправия между пияни сурвакари от благоевградския кв. „Грамада“ приключи с дело в съда. Антон Мозурски е обвинен, че причинил телесни травми на Румен Георгиев по време на банкета на сурвакарите в ресторант „България“. Купонът продължил до късно, повечето били „на градус“, трезви почти нямало сред 150-те човека, които се забавлявали.

По време на танците на дансинга се стигнало до спречкване между Антон и Румен. Хората около тях скочили да ги разтърват, но от носа на Антон потекла кръв и приятелката му Наделина се втурнала да му помага. Забърсала му кръвта, след което отишли до тоалетната да се измие, а като се върнали, последвала  помирителна среща. По-късно обаче последвал втори сблъсък, при който Румен бил изритан в глезена и се строполил на земята. Чул се трясък, вратата в заведението се счупила, разхвърчали се стъкла. Извикана били линейка и на пострадалия Румен е оказана лекарска помощ.

Впоследствие той си извадил медицинско свидетелство от съдебен медик и подал жалба в полицията. След проведено разследване Антон Мозурски бил обвинен, че му е причинил леки телесни повреди при хулигански подбуди. Защитата обаче отрича каквото и да е участие от негова страна и поддържа тезата, че той е пострадал по време на банкета.

За изясняване на ситуацията на делото в съда са призовани свидетели на инцидента, но се оказа, че малцина от тях имат ясни спомени какво се е случило, поради което на вчерашното заседание се проведоха серия от очни ставки. Един срещу друг застанаха Наделина, жената на Антон, и пострадалият Румен Георгиев.

„Мъжът ми си говореше с кума Лъчезар Бежански, когато дойде Румен и му удари един шамар. Потече му кръв от носа, аз съм медицинско лице и се опитах да я спра. След около час този Румен, който беше много пиян, изритал в крака мъжа ми на дансинга. Казах му на Антон, че не мога да издържам на тези пиянски истории, и си тръгнахме. Нито го е удрял с бутилка по главата, нито го е ритал”, каза съпругата на Антон Мозурски.

„Само му ударих един шамар, защото се припознах. Извиних му се, че съм се объркал, и седнахме да пием по една ракия. Заклевам се, имам 2 деца, че казвам истината. На другия ден ми се обади Мозурски по телефона да се разберем. Аз не можех да ставам от леглото от световъртеж, излязох на двора. Антон беше с тъста си Иван Стоянов, искаше да си оттегля жалбата”, заяви от своя страна Румен Георгиев.

„Лъже. Иска пари. В цяла „Грамада” се говореше, че зет ми го е ударил. Тъй като аз разполагам със средства, по кафенета разправяха, че сега трябва да си продам БМВ-то и да му платя обезщетение. Зет ми ме помоли да отидем до Румен да се разберем“, заяви от своя страна бизнесменът Иван Стоянов, тъстът на Антон Мозурски.

На вчерашното заседание бяха разпитани като свидетели участници в банкета, които обаче бяха позабравили какво точно се е случило, тъй като е минало време, а и възприятията им са били замъглени от употребата на алкохол.

Свидетелят Лъчезар Бежански обобщи станалото с думите: „Там нямаше трезви. Имаше проблем и аз ги помирих. Аз съм кум на Антон, а брат ми е кумашин на Румен”.

Той, както и останалите, които бяха призовани на разпит, обаче бяха предпазливи в твърденията си. Или не си спомняха кой кого е ударил, или нищо не бяха видели, а показанията им бяха противоречиви. Това наложи няколко очни ставки, които също не допринесоха кой знае колко за разкриване на истината, тъй като всеки държеше на думата си. Делото бе отложено за друга дата за разпит на още свидетели.

29-годишният Антон Мозурски не присъстваше на делото и беше представляван от адвокат, тъй като обвинението е за леко престъпление. Името му нашумя миналото лято, когато неговият автомобил „Мерцедес“ бе опожарен пред къщата му в кв. „Грамада“ няколко дни след като питбулът му се сби с друго куче край детска площадка.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Иван Стоянов

    Бизнесмена Иван Стоянов(общ работник в КФМ) да разкаже защо има ограничителни заповед да не доближава дома на медицинското лице Наделина Мозурска, защо Мозурска е задържана в 01 РУ Благоевград, също така да защо съседите й водя дело срещу нея за това, че при скандал е счупила ръката на съседката й. И големия бизнесмен Иван Стоянов да разясни защо беше пребит като куче преди месец два от лихвари!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *