Прости трикове за спиране на хълцането

Хълцането е неприятно явление, с което на всеки от нас се налага да се справи. Това се случва поради контракции на диафрагмата, причинени от дразнене на блуждаещия нерв. За съжаление, няма лек за хълцането, въпреки това, простите трикове ще ви помогнат да се справите с това неудобно състояние, за което ще научите по-късно.

Според някои изследвания, една лъжица захар е популярно лекарство срещу хълцане, пише
zdrave.to. И това е, защото песъчинките й могат леко да раздразнят хранопровода или да стимулират вагусовия нерв. Установено е, че този метод ефективно действа при 19 от 20 пациенти. Така че, защо не опитате?

Едно проучване показва, че киселинните съединения, като тези, които се намират в оцета, отстраняват хълцането. Ето защо, вие може да хапнете, за да се отървете от неприятните усещания, след това да капнете малко оцет на езика си. Имайте предвид, че този метод не действа незабавно, така че резултатът ще отнеме малко време.

Голяма лъжица фъстъчено масло е класически лек за хълцането. И всичко това благодарение на консистенцията на продукта. В действителност, в процеса на дъвчене маслото ще се придържа към езика и зъбите. И докато вие “изтръгвате” продукта, дъхът ви ще се задържи, което ще спомогне за успокояване на хълцането. Някои експерти смятат, че фъстъчено масло също помага да се покрие хранопровода със защитен филм. Но повечето вярват, че той има психически седативен ефект, който ви помага да контролирате дишането си.

Тук е един прост и приятен трик, който да ви помогне да се отървете от хълцането. За да го приложите, дъвчете една чаена лъжичка от копър семена бавно. Тази традиционна медицина може да работи, защото поглъщането на семената стимулира вагусовия нерв. И това, съответно, успокоява хълцането.

Изсипете чаша вода и я покрийте с хартиена кърпа или салфетка и след това пийте през този специфичен филтър. Този начин трябва да работи. В края на краищата, ще трябва да „издърпате“ течността и това ще доведе до напрежение на диафрагмата, което от своя страна може да противодейства на спастичните мускулни движения, които причиняват хълцане.

Ако нямате хартиени кърпи, все още можете да се отървете от хълцането с чиста вода. Опитайте се да пийнете бавно или направете гаргара с малко количество течност, за да облекчите хълцането. Свиването, което причинява преглъщането, помага за спиране на спазмите в диафрагмата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *