Елитните 17-ки и 15-ки на орлетата излязоха в принудителна ваканция

Формациите до 17 и до 15 г. на орлетата излязоха в принудителна ваканция заради влошената епидемична обстановка в страната и големия брой новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус в детско-юношеския футбол. Прекъсване на първенствата в елитните групи в двете възрасти 2 кръга преди приключване на есенния полусезон нареди вчера ръководството на БФС.

Решението е взето след консултация с всички зонални и областни структури на централата, както и по препоръка на Медицинската комисия на съюза. Оставащите двубои от първия дял ще се изиграят през пролетта на 2021 г.

Всички подразделения на БФС по места продължават да са в ежедневна връзка с регионалните здравни власти и са в готовност да предприемат допълнителни мерки, включително спиране на първенствата и в останалите възрасти и групи в аматьорския футбол.

На 17-ките на „Пирин“ този и следващия уикенд предстояха съответно домакинство на „Левски-Раковски“ и визита на „Славия“. Талантите от областния център ще зимуват на 4-то място в класирането с 31 т., колкото имат вторият ЦСКА и третият „Септември“. Недостижим на лидерската позиция с пълен актив от 45 т. е „Левски“. 15-ките на благоевградчани трябваше да приемат в неделя абсолютния аутсайдер „Борислав“ и седмица по-късно да гостуват на белите от Овча купел. Прекъсването заварва зелено-белите надежди на 6-то място с 21 т. Начело с 38 т. са сините от Герена, следвани от ЦСКА с 33 и „Национал“ с 28.

След постъпило предложение от Професионалната футболна лига и отново с цел превенция на разпространението на Ковид-19 в българския футбол, БФС взе решение при турнирни мачове между професионални и аматьорски отбори  участниците в тях (играчи, треньори и служители) да са задължени да представят негативни резултати от PCR тест, проведен не по-рано от 1 ноември. В противен случай последните ще бъдат считани за нередовни и няма да бъдат допускани до участие в съответната среща.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *