Елха грейна пред читалището в Разлог, столът на Дядо Коледа свободен за всеки желаещ празнична снимка

С много въображение и любов екипът на Народно читалище “15 септември 1903-1909 г.” в Разлог, подпомаган от част от актьорите от театралния състав, сътвориха истинско коледно вълшебство. Пред входа на местното читалище грейна коледна елха, а до нея под арка от подаръци стои столът на Дядо Коледа, на който всеки може да поседне и да си направи празнична снимка. В близост друга малка пейка, също декорирана с подаръци, клончета и коледни звезди, чака малки и големи да се снимат.

„Тази година няма да има тържества и затова решихме да зарадваме хората и да им повдигнем малко духа с декорация на открито, да има озвучаване с празнична музика, да създадем празнично настроение“, поясни секретарят на местното читалище Велина Кулина.

Инициативата е на театралният състав и е подкрепена от целия читалищен екип. Всички, включили се в изработката на коледната декорация, са работили през уикенда, за да може да зарадват жителите на града още в понеделник.

Най-голямо е било предизвикателството със стола на Дядо Коледа, с чието тапициране се заели собственоръчно, а дървената конструкцията е изработена и дарена от Христо Елчинов.

Декорацията ще бъде допълнена и с изложба от рисунки на тема “Зима е, празник е” на деца от град Разлог. Те  ще украсят витрините на читалището.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *