Емануела се чувства безпомощна: Воуг не спира да ме тормози

Сянката на преследвача не дава покой на фолкдивата Емануела години след злощастна случка в Банско.

“Този човек се крие! В България няма структури, които да прибират такива хора с болни мозъци. Аз мога да се пазя, но има хора, които не могат”, споделя притесненията си Емануела. 

Певицата е разочарована от бездействието на властите и липсата на всякакво отношение по случая. Пред “България Днес” Емануела се оплаква, че Воуг продължава да я тормози. Както „Струма“ писа, преди седмица за пореден път Районен съд – Разлог  отложи за разпит на свидетели по делото срещу Александър Воуг, обвинен  по чл.144, ал.1 от НК за системно следене на певицата Емануела. Обвиняемият не се е яви в съдебната зала, a Районният съд му  назначи служебен защитник. Следващото заседание по делото е насрочено за 8 април 2021 г., като е призована за разпит и пострадалата Емануела.

Преди около пет години софиянецът Воуг започнал да преследва певицата из цяла България и дори зад граница, пръскайки средства за самолетни билети и хотели.Той не оставял Емануела на мира и не спирал да й пише в социалните мрежи, както и на телефона й, досаждайки с дълги тиради, любовни излияния и заплахи. По-късно виртуалното издевателство прераства в шпиониране, преследване по заведения, паркинги, хотели, гонки с коли и т.н. Заради фиксацията на въпросното лице Емануела смени и жилището си, защото той започнал да я причаква дори пред дома й.

Търпението на Емануела свършило след клубно участие в Банско, където Воуг отново настойчиво, отправяйки заплахи, поискал да се срещнат насаме. Наложило се гардовете на заведението, както и тези на певицата да се намесят и да я спасят от преследвача. Последвала жалба в полицията, а по-късно Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение срещу 48-годишния истеричен натрапник от София, който преди да полудее по Емануела, е бил лют фен на Мадона от чиито концерти многократно е изхвърлян. 

За преследването и тормоза срещу обвиняемия има подадени многобройни жалби от певицата. През месец юли миналата година по закона за МВР мъжът е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела и да не я доближава по-близо от 100 метра, но той продължава. „Той продължава да ми пише в социалните мрежи, продължава да ме атакува. Не се е скрил по никакъв начин. Където мога, го блокирам, но той не спира”, оплаква се  певицата. „Това са едни от слабите места в законодателството ни. За да не се стига до убийства, такива хора трябва да бъдат търсени, затваряни и лекувани”, категорична е изпълнителката.
”Не може да не могат да го открият толкова много време. По делото няма никакво развитие. Нито някой го е намерил, а според мен и никой не го търси. Този човек може да ходи и да притеснява и други хора. Доколкото знам, е застрелял куче, има някакви психически проблеми”, допълва още Емануела.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *