Емигрантка от Югозапада стана баба в Чикаго дни след като празнува в Мексико диамантена сватба

Емигрантката от кюстендилското село Багренци Петранка Стаматова стана баба, щастливото събитие я споходи по-малко от месец след като празнува диамантената  си сватба в Мексико. Брокерката в Чикаго вече се радва на първата си внучка, която синът й Димитър и снахата Кинзи нарекоха Стела. „Стела на латински означава звезда. В момента името е на 40-о място по популярност в САЩ”, споделя проучванията си щастливият дядо Петър Стаматов.

Малката Стела се роди в Чикаго и е с  перфектните пропорции – дължина 57 см и тегло 3,700 кг. „Едно време, когато със съпруга ми заминавахме като студенти в Москва, синът Димитър се роди 5,500 кг и когато го взехме със себе си, на митницата си помислиха, че това е тримесечно бебе, а той беше едва на месец”, спомня си с умиление Петранка Стаматова. „Даже като ученик, от страх да не стане по-висок, мъжът ми не му разреши да играе баскетбол. Това обаче не му попречи да порасне до 2 метра и два сантиметра”, обяснява щастливата баба.

Снаха й Кинзи е очна лекарка и е родом от Канада. Така малката Стела се превръща в трето поколение емигранти в Чикаго.

„Не сме мислили какво да правим след пенсионирането“, откровена е Петранка. Двамата със съпруга й заминават за САЩ, след като печелят зелена карта през далечната 1998 г.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Йок

    Нещо сте се объркали. Диамантени частици сватба се отбелязва след 60 години брак. Тази жена на 80 години ли е?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *