Прогнозата на struma.bg се сбъдна! Емил Костадинов е новият областен управител на Перник

33-годишният бивш кмет на „Изток“ и настоящ общински съветник от ГЕРБ Емил Костадинов сяда в стола на Ирена Соколова. Той бе назначен официално днес на провелото се редовно правителствено заседание в Министерския съвет.

Името на Костадинов бе спрягано още преди седмица, когато стана ясно, че Бойко Борисов е поискал главата на областния управител на Перник Ирена Соколова. Това стана в деня на организирания протест пред областната администрация в миньорския град, където Соколова сама заяви публично „Оставката ми е най-малкия проблем. Тя може да стане всеки момент, но това няма да реши ситуацията с водната криза в общината“.

Ирена Соколова е втория отстранен от длъжност след въвеждането на водния режим в Перник

Първият наказан за водната криза в града е управителят на ВиК – Перник, Иван Витанов, който също бе освободен от поста си преди дни, но фактическата му смяна ще стане на 9 декември на общо събрания на „ВиК“.

Новият областен управител на Перник Емил Костадинов преди да влезе в активната политика е работил като главен експерт в Областно пътно управление, отдел „Инвестиционно ремонтни-дейности” към Агенция „Пътна инфраструктура“.

Костадинов е роден на 1 януари 1986 г и е завършил военната академия „Георги Раковски“ специалност „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“, икономист е и от ВТУ „Тодор Каблешков’’ – София.

      КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Цвък

    Като го гледам как се е надул като цирей и гледа от високо, май е поредната герберска “калинка” дето ще опере пешкира след поредната издънка!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *