Емил Първанов-Ембака пуснат от затвора при семейството, да гледа новороденото си дете

Eмил Първанов-Ембака, който бе осъден на 12 години затвор за убийството на легионера Николай Чивиев, е освободен под “домашен арест”. Мярката му от “задържане под стража” е променена от петчленния състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван
от Диана Узунова, който постанови осъдителната присъда. Защитата обжалва в Софийски апелативен съд, но тъй като мотивите на делото не са изготвени, молбата за изменение на мярката е разгледана от първоинстанционния съд, обясни адвокат Росен Недин.
39-годишният Емил Първанов е освободен от затвора и вече е в дома си при семейството си, което се е увеличило с още един член, тъй като съпругата му Десислава наскоро е родила второто им дете. Окръжна прокуратура ще протестира изменението на мярката пред САС.
Припомняме, че именно след протест на прокурор Весела Стоилова апелативните съдии определиха мярка “задържане под стража” на Ембака. При произнасяне на присъдата окръжните магистрати потвърдиха наложената му забрана да напуска страната, но с мотив добро процесуално поведение оставиха в сила мярката “подписка”.
Емил Първанов бе оправдан по обвинението за убийство по хулигански подбуди и признат за виновен по първоначалното обвинение – обикновено убийство. Той бе осъден да изплати обезщетение на тримата наследници на Николай Чивиев в общ размер от 340 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, както и съдебни разноски за около 17 000 лв.
Екшънът се разигра на 26 юни 2015 г. на затворената за ремонт отсечка на АМ “Струма” между санданските села Левуново и Ново Кономлади след автогонка между координатора на строителния обект Николай Чивиев и Ембака. При разправията легионерът извадил палка и започнал да троши автомобила на санданчанина, в който била съпругата му Десислава. На Първанов му паднала пердето и започнал да хвърля камъни по Чивиев, като един от тях го улучва и му разбива главата, а в резултат на черепно-мозъчната травма по-късно умира.
Към момента Ембака се води неосъждан по случая, тъй като присъдата не е влязла в сила.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *