ЕМОЦИИ ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ! ТА „Оазис-А“ с ново вдъхновяващо предложение за 2-дневен тур в сърцето на Родопите от Капана в Пловдив до Перперикон и Златоград

Вълшебството на Родопите с посещение на емблематични за българската история и култура места е най-новото предложение на благоевградската туристическа агенция „Оазис-А“, което провокира интереса на десетки зажаднели за емоции пътешественици. В два дни туроператорът е успял да събере разходка из любимия на всеки, който веднъж го е зърнал, старинен Пловдив, Бачковския манастир, разкопките в Перперикон и Златоград.

„Пандемията нанесе сериозни щети на бизнеса в цял свят, но туристическият сектор е един от най-засегнатите“, отбеляза собственикът на ТА „Оазис-А“ Васил Ангелов, който е един от пионерите в сферата в Югозапада. Той припомни, че през последните години приоритет за популярната агенция бяха почивките в Гърция, но новата ситуация и силните ограничения на пътуванията извън граница им наложили да потърсят алтернативни възможностите за туристически маршрути и почивки в България, и разказа:

„Паралелно с базите ни в Гърция наехме хотел в Китен на родното Черноморие, но решихме да се опрем и на огромния си опит, натрупан през годините в организиране на екскурзии в страната и в чужбина. Направихме го бързо и професионално, защото след разхлабване на мерките и свободния достъп до ваксини хората се почувстваха свободни и търсеха общуване. Имахме няколко запитвания за пътуване до Златоград, затова разработихме тази дестинация, като обхванахме знакови места по пътя. За първа спирка избрахме стария Пловдив, място с особена атмосфера и дух, което през последните няколко години сякаш се възражда и има страхотно развитие. Оттам нямаше как да не спрем в Бачковския манастир, вторият по големина в България след Рилския, с Чудотворната икона на Св. Богородица, в който, признавам си, и аз не бях ходил, макар да съм обиколил толкова много и интересни места. Задължително бе да спрем на Перперикон и да разгледаме тези примамливи и величествени разкопки. Интересното в пътуванията ни досега е, че в групите имаше архитекти и инженери, чийто поглед е по-различен, и неволно предаваха и на останалите друга „мярка“ при разглеждане на къщите, на улиците и дори на руините. А Родопите няма как да не пленят всеки с хълмистите си гори и поляни, спокойни и разливащи се пред

погледа, за разлика от острите върхове и зъбери на Пирин и Рила. Избрахме за нощувката хотел в Златоград с 3 звезди, който ни впечатли с това, че блести от чистота, кухнята в ресторанта е отлична, а музикантите – страхотни, усещат настроението на клиентите и знаят как да създадат и да поддържат веселието. Самият Златоград в сърцето на Родопите носи уникална атмосфера, особено старинната част, където една от предлаганите атракции – въртяно кафе на пясък, ме върна в годините, когато работех в „Балкантурист” и го предлагах в ресторант „Ален мак“ в Благоевград. Невероятната патриархална атмосфера с работещи възрожденски работилнички, в които се пазят старите занаяти, разказват приказки от един друг свят, а, признавам си, най-вълнуващото за мен бе, че цялата тази гиздосия я съпреживях и чрез радостта на хората от групите, с които бях. Но най-важното е, че видяното и почувстваното ни зареди с лекота заради  щастието, че отново можем да се отворим и да общуваме“, искрен бе туроператорът Васил Ангелов.

„По желание на групите пътуващи за Златоград вече определихме датите за м. септември за екскурзии до Лутраки, до Скопие и до Върнячка баня, Сърбия. Възползвам се от случая да обявя на многобройните ни приятели, че вече целия месец юни изпращаме туристи в Гърция, в наетата от нас база, както и в Китен, т.е. сезонът вече започна. Надяваме се на едно хубаво, безпроблемно и горещо лято!”, добави Ангелов.

ТА „Оазис-А”

e-mail: [email protected]

GSM: 0886/379797

Пенка Димова, бивш главен архитект на Благоевград:

„С колегите от Клуба на ветераните строители в Благоевград сме си създали традиции и често се събираме на празници, ходим на екскурзии, обсъждаме някои проблеми на града. Миналата година с ТА „Оазис-А“ пътувахме до Албания, а сега, като разбрахме, че правят екскурзии до Златоград, веднага се организирахме и 26 човека се включихме. Пътуванията с ТА „Оазис-А“ винаги са много хубави, защото от агенцията не пропускат да ни осигуряват екскурзоводи, които ни разказват подробно за обектите. Пътуването до Златоград се превърна в истински празник за цялата ни група, нощувката, вечерята и като цяло обслужването бяха на много високо ниво. На връщане минахме през старинното възрожденско родопско градче Широка лъка и се прибрахме през Гоце Делчев в Благоевград. Маршрутът беше малко натоварен, изминахме 690 км, но пък за два дни успяхме да видим много неща и сме безкрайно доволни, защото в България има прекрасни кътчета, които пропускаме. А за комфорта на автобуса, с който пътувахме смятам, че е излишно да споменавам. Всъщност за маршрута се доверихме на В. Ангелов, който е човек с огромен опит в туристическия бизнес, има много контакти и с агенцията му отличните условия за нощувка са гарантирани. Това е и причината от години редовно да търсим услугите на ТА „Оазис-А“. Пътували сме с него и до Охрид, до Едеса, на много красиви места. Доверяваме му се и досега толкова години не ни е подвел”.

Маргарита Рачева, общественик, четвърти мандат председател на читалището в с. Баня:

„Редовно ползваме услугите на ТА „Оазис-А“, защото сме много доволни от тях. Ние сме групичка от село Баня, Разложко, пенсионери и работещи, обединени от любов към пътуването. Затова често ходим на екскурзии, а като тръгнем да обмисляме следваща дестинация, все така се случва, че избираме да е с ТА „Оазис-А“. Причината е, че сме доволни от начина на посрещане и на обгрижване, от това, че винаги се стремят да ни покажат повече от останалите и успяват да го направят. Всички в екипа на агенцията са много мили и отзивчиви хора! Това, което сега ни впечатли, бе отличният маршрут. Всичките 31 места веднага се запълниха и за съжаление някои от групата ни си останаха вкъщи, защото закъсняха със записването. И друг път сме ходили сме до Бачковския манастир, но всяко посещение е различно, но пък до Перперикон не бяхме стигали и изживяването там за всички ни бе много впечатляващо. Но най-впечатлени сме, че за пореден път организацията бе отлична: и пътуването, и настаняването в хотела, и програмата. И това не е само мое мнение, а на цялата ни група. С ТА „Оазис-А“ винаги се чувстваме като ВИП туристи и имаме изключителни спомени от круиза с агенцията покрай Атон в Гърция, от екскурзиите ни до Белград, до Охрид, до Тирана, до Будапеща, Прага и Виена, до Скопие миналата година… Пътуването с ТА „Оазис-А“ неизменно е впечатляващо, посрещали са ни с шампанско, а кафето и чаят в автобуса са обичайният знак на специално внимание и отношение. Спечелили са доверието ни, но не си позволяват да се отпускат и продължават да ни изненадват приятно”.

Калин Грънчаров, зам. областен председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Пиринско:

„С колеги и семейно от години разчитаме на ТА „Оазис-А“ за организацията на екскурзии и почивки. Причината е, че тя винаги е направена професионално и е много добра. Екскурзията от Пловдив до Златоград не бе изключение и всичко бе „по часовник“ – точно и великолепно организирано. За посещенията на всички туристически обекти от ТА „Оазис-А“ се бяха погрижили да ангажират много добри местни екскурзоводи, с дълбоки познания и запознати в детайли с историята, което бе голям плюс и удоволствието от преживяното бе много по-голямо. Преценката на В. Ангелов при избор на място за нощувка и вечеря никога не е била погрешна, и този път храната бе отлична, компанията – весела, а музикантите – на ниво. Това е причината от години да се доверяваме на ТА „Оазис-А“ и за организиране на груповите ни почивки в Гърция”.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *