ЕМОЦИОНАЛЕН УИКЕНД СРЕД ПРИРОДАТА! Сандански адвокати се разтовариха от стреса с преход до връх Вихрен

Адвокатите от Сандански Васил Глинджурски, Методи Димов и Иван Чолаков, който е бил и водач на групата туристи, покориха най-високия връх в Пирин – Вихрен. Юристите планували прецизно предварително дестинацията с изкачването на кота 2914 м, носейки раници на гърба с най-необходимите за прехода вещи.

Тримата тръгнали в 9:30 ч. от Сандански, в Банско спрели да пият кафе за освежаване, след което продължили с автомобилите си към хижа „Вихрен”. След 3-часов преход по стръмния терен стигнали крайната цел – върха.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с адвокат Глинджурски, който, все още силно развълнуван от емоционалния преход, сподели: “От хижа “Вихрен” тръгнахме в 11.40 ч., когато стигнахме потока, решихме да продължим направо, тъй като това е стандартният маршрут. Водач на групата бе колегата  адвокат Чолаков и ние с Методи Димов се доверихме изцяло на познанията му. На връщане в 17.30 ч. бяхме на хижа „Вихрен”, а завършихме с вечеря до камината на заведение на Бъндеришка поляна. Беше един прекрасен ден, в който се разтоварихме от тежката работна седмица”, каза В. Глинджурски, като призна, че е изпил и два аспирина за отпускане на мускулатурата, тъй като на изкачване теренът бил много стръмен.

Санданските адвокати се насладили на чистия въздух, прекрасната природа и дори направили фотосесия с диви кози.

МАРИЯ ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *