Емоционална първа сесия в Белица! Най-възрастният общински съветник разплака кмета Радослав Ревански с искрено признание за труда му

С вяра в още по-светло бъдеще за Белица и бурни ръкопляскания десетки жители на малката планинска община посрещнаха  новия-стар кмет Радослав Ревански и новите народни избраници, които положиха клетва на първото заседание на местния парламент. То бе открито от областния управител Бисер Михайлов, който им пожела успешен мандат и ги призова да не жалят сила и средства, за да изпълнят поетите ангажименти към  жителите на община Белица. Пред препълнената зала на Общинския съвет председателят на  ОИК – Белица Дичка Грънчарова обяви резултатите от изборите, имената на новите народни избраници и кметове, след което им връчи удостоверенията.

„Бъдете благородници на духа, защото на победителите им отива да са благородници. Оставете всичко, направено дотук по достойнство, и надграждайте с пълна сила в името и развитието на общината в бъдеще. Започнете като победители и вървете по пътя напред така, че след четири години да сте спечелили уважението на всички граждани в общината и вашите опоненти”, пожела Дичка Грънчарова на новите съветници и кметове.

Сред новите съветници от много години насам за първи път влиза и жена. Това е младата банкова служителка Рабие Ахмед, която от 2015 година е и председател на младежкото ДПС. Образован,  млад човек, завършила най-напред „Българска филология”, а след това и „Финанси”.

„За мен е предизвикателство, но и огромна чест  да бъда в ОбС – Белица и да бъда представител на народа, да работя в името на хората и развитието на общината”, каза единствената дама в ОбС, която за първи път влиза в политиката.

За първи път влиза и най- младият общински съветник в настоящия минипарламент – 25- годишният Алия Бильов, който сподели, че  най-голямата му амбиция е да почерпи опита от  колегите си и да работи заедно с тях за просперитета на общината. Младият мъж е завършил УНСС – София и работи в частна фирма, занимаваща се с  продажба на асансьорни уредби. 

След връчване на удостоверенията и полагане на клетва от новите народни избраници областният управител Бисер Михайлов връчи на Радослав Ревански плакет и му пожела успешен втори мандат.

След официалната церемония първото заседание продължи под ръководството на най-възрастния общински съветник Христо Дунгьов. В краткото си слово, преди да се пристъпи към избор на нов председател на местния парламент, Дунгьов успя да разплаче новия-стар градоначалник. След кратка ретроспекция на тежките за Белица години след идването на демокрацията, слабото ръководство и нейния упадък Христо Дунгьов депозира дълбоко признание към труда на Р. Ревански и екипа му, пожелавайки им да вървят по същия път за благото на града

„Лъчът на надеждата дойде за Белица през 2015 година, когато ДПС осъзна, че с такива кадри не може да върви общината напред, и предложи една кандидатура на едно младо, амбициозно, смело момче, момче, пълно с идеи, момче с ясна визия за тази община. Това беше Радослав Ревански. И ние от БСП също съзряхме тези качества и го подкрепихме, защото кметът и неговата администрация, неговите общински съветници показа верния път на развитие на тази община. Това е само началото. Пред нас стоят още нерешени проблеми, затова се обръщам към общинските съветници – дайте да загърбим всички политически пристрастия. Ние сме жители на тази община. Нека работим като общински съветници, да бъдем живата връзка между администрацията и населението”, каза Христо Дунгьов.

Емоционалното слово на най-възрастния общински съветник бе посрещнато с бурни аплодисменти, а младият градоначалник не успя да сдържи сълзите си. Пред препълнената зала той обеща, че ще продължи да работи със същия хъс за благото на хората и общината, като най-отговорно заяви, че вратите на местната администрация ще останат отворени за всеки, и апелира за същото към всички кметове по населените места. Ревански допълни, че ще продължи да се бори за мечтата си – земите на Семково да станат общински, и апелира чрез медиите държавата да погледне най-накрая към голямата амбиция на цялата община и да осъзнае, че тя ще бъде добър стопанин.

„90% доверие никак не е малко, дори бих казал, че те са рекордни. Но те са от хората, и не са на база празни обещания, а  на база свършена работа, на екипна работа. Никой няма право абсолютно да приписва заслугите за себе си, дори и аз. Този успех се дължи на целия екип. Към кметовете на кметства се обръщам с една молба. В много общини в европейски държави влизат милиони левове, но ако само ценим парите, не би трябвало да имаме загубени кметове. А то напротив – със стотици милиони спечелени левове кметове си отиват, не за друго, а защото не обръщат внимание на обикновения човек.

Това няма да го допусна в моята община! Всички съветници искам да си изпълните ангажиментите, които поехте по време на кампанията. Ако някой е забравил ще му ги напомня, ще го накарам да си ги спомни и ще го задължа да си ги спомни. Администрацията искам да се отнасяте с хората така, както аз се отнасям с вас, а вие знаете, че аз държа на ред, дисциплина, човешко отношение. Няма да позволя да връщате хора, които идват от селата, нямат два лева за превоз и да им кажете елате утре. В момента, в който чуя това, ще ви помоля да напуснете. Ще бъда същият човек, който бях досега, няма да се променя“, заяви пред препълнената зала Р. Ревански и благодари на всички, които са го подкрепили, дори и на опонентите си.

На първото заседание бе преизбран с пълно мнозинство за председател досегашният Ахмед Ахмед. Той благодари за гласуваното му доверие и заяви, че това е мотив да продължи да работи за благото на общината.

 В края на сесията Радослав Ревански не пропусна да  благодари за търпението и на  чаровната си съпруга Саня, която бе в залата,  и я помоли за още повече разбиране през предстоящия мандат. 

Подръка с нея и следван от екипа си, всички кметове и общински съветници, Р. Ревански влезе в община Белица. На входа всички бяха посрещнати с питка с мед и цвете. Временно изпълняващият длъжността кмет Сабит Гагъм ги посрещна в кметския кабинет и връчи ключа на  Р. Ревански.  

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *