Енергиен експерт: Путин иска да ускори строежа на “Турски поток”

Путин каза две неща, че забавяме строежа на “Турски поток” и че го правим умишлено. Първата част е вярна. Има обективни причини, които са публични, за забавянето на строежа. Ние сме зависими от руския газ. Може би Путин е подведен от своите експерти, ние имаме договорка и трябва да бъде завършен “Турски поток” до средата на другата година. Това заяви в ефира на БНТ проф. Атанас Тасев, енергиен експерт.

“Абсурдно е да се твърди, че “Турски поток” може да ни заобиколи. Вучич няма проблемите с обществени поръчки, там се работи стил Путин – щом се каже нещо, то трябва да се изпълни”, каза експертът.

По думите му президентът на Русия иска да ускори процеса.

Припомняме, че след изказването на Владимир Путин премиерът Борисов заяви: Информацията на президента Владимир Путин явно е стара и невярна. Вече имаме 140-150 км прокопани. Как ще бавим “Турски поток”? Ние изчаквахме всички разрешителни от Европейската комисия и Брюксел. Не сме като Драгомир Стойнев и БСП. Ако бяхме като тях, щяхме да почнем да работим без разрешителни и после да ни наказват и глобяват от ЕК. Нищо умишлено не правим. Добре дошъл е президентът Путин, ще отидем и ще видим как се строи. Отправили сме му покана. Строим по 5 км на ден. Всички ни казват браво. През България ще минава газ във всички посоки. Не искам да влизам в обяснения какво е казал президентът Путин. Аз знам, че съм направил всичко за България. Имаме всички разрешителни от ЕК и Брюксел. Сега и във Вашингтон ни гарантираха, че ще бъдем Газов хъб на Балканите. Това също показва, че няма никакъв проблем и имаме одобрението на всички за “Турски поток”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Академикът

    Този пенкелер не е никакъв “професор”, няма го никъде в НАОА и престанете да го величаете така. Просто се е докопал до топли местенца и се кичи с незаслужено звание, подобно на някои в ЮЗУ!

    Отговор
  2. Академикът

    Този пенкелер не е никакъв “професор”, няма го никъде в НАОА и престанете да го величаете така. Просто се е докопал до топли местенца кичи с незаслужено звание, подобно на някои в ЮЗУ!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *