Епидемиолози в Гърция: Очакваме скок на заразените с COVID-19 през септември

Епидемиолозите в Гърция очакват през септември увеличаване на броя на заразените с Covid-19. Властите удължиха до 15-и септември строгите мерки за влизане в страната с отрицателен тест за коронавирус. Строго се следи за спазване на ограниченията на цялата територия на Гърция, предаде БНР.

Проверките за спазване на противоепидемичните мерки са навсякъде. Стотици са глобените на ден със 150 евро за липса на предпазна маска.

Министърът на здравеопазването съобщи, че дневно се вземат по 17 хиляди проби в районите с повишена заразяемост и по границите. Дори на единствената сухопътна отворена денонощно граница „Кулата-Промахон“ тестват и туристи с документи за отрицателен резултат.

На летища и пристанища проверките обхващат хиляди пристигащи в страната. Основните огнища на заразата в последните дни са домовете за възрастни хора, масовите семейни тържества, както и бежанските лагери. С началото на учебната година се очаква да се увеличат регистрираните случаи.

Министерството на здравеопазване разпореди всички учители да направят тест преди старта на учебната година. Децата задължително ще носят маски. Председателят на Лекарския съюз Михалис Гянакос заяви пред медиите, че реалният брой на заразените е много по-голям от регистрираните.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *