ЕПИДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС: Тестове на ваксина ще започнат до 2-3 месеца

Рекорден брой починали и заразени от новия коронавирус в Китай за един ден. 242-ма души са починали вчера, а инфектираните вече са 60 хиляди. Причината за резкия скок е новата методика, по която най-тежко засегнатата провинция Хубей диагностицира болните.

Властите в провинция Хубей вече използват по-широка дефиниция за диагностициране на болните и затова броят на случаите нарасна рязко. Хората с по-малко симптоми също се смятат за болни, а рентгеновите изследвания вече се приемат за диагноза, без да се изчакват лабораторните резултати.

“Броят на тежките случаи е 8030. Общият брой на излекуваните и изписаните е 5911. Общият брой на смъртните случаи е 1367. Броят на потвърдените случаи е 59 804. Подозрителните случаи са 13 435”, каза говорителят на Министерството на здравеопазването на Китай Ми Фенг.

Световната здравна организация обяви, че в момента се разработват четири ваксини срещу коронавируса. Две от тях ще започнат да се тестват върху хора до 4 месеца. Ваксината ще бъде налична след 12 до 18 месеца, предава Нова тв.

“Определяме изучаването на начина на заразяване и епидемиологията като важен приоритет, защото наистина трябва да разберем вируса, откъде идва, как се е предал на хората, възрастовите групи, които засяга, защо при едни хора протича изключително тежво в сравнение с други”, каза още главният изпълнителен директор на СЗО д-р Сумия.

Заради начина за справяне с епидемията, двамата най-високопоставени провинциални лидери на провинция Хубей, откъдето тръгна заразата, бяха уволнени. Министрите на здравеопазването на Евросъюза се събраха на спешна срещ, за да координират усилията си в борбата срещу епидемията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *