ЕП подкрепя даването на нова отсрочка на Великобритания

Ръководителите на политическите групи в Европейския парламент подкрепят искането на правителството в Лондон за нова отсрочка до оттеглянето на Великобритания от ЕС до 31 януари догодина или по-рано, в зависимост от това кога приключи ратификацията на споразумението за раздялата. Това се посочва в съобщение на ЕП, предава Нова телевизия.

Предвижда се дотогава евродепутатите да обмислят внимателно договорените от Европейската комисия и британските власти промени в сделката за Brexit.

Становището на ръководството на ЕП е изпратено до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. По-рано тази седмица той съобщи, че Европейският съвет ще вземе решение „на подпис“ по искането на британската страна.

През септември председателят на ЕП Давид Сасоли каза, че евродепутатите ще подкрепят ново отлагане, само ако Великобритания предвиди предсрочни избори или второ допитване за членството в ЕС. Тази седмица евродепутатите заявиха, че ще се произнесат последни по договореното споразумение, след като бъде ясно дали текстът получава подкрепата на мнозинството депутати в британския парламент.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *