Есенен омлет

Необходими Съставки

яйца – 3 бр.

прясно мляко – 3 с.л.

бейби спанак – 1 шепа /20 – 30 г/ листа

печурки – 5 бр. гъби

заквасена сметана – 2 с.л.

краве масло – 1 с.л.

олио – 1 с.л.

сирене – 70 г

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

копър – щипка накълцан

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с прясното мляко, солта и черния пипер. Накълцваме спанака и гъбите на ситно.

Загряваме олиото и маслото в тиган с незалепващо дъно и запържваме гъбите. Преди да изсипем яйцата в тигана, прибавяме към тях листата свеж спанак и разбъркваме, докато стане хомогенна смес.

Изсипваме в тигана при гъбите, разстиламе сместа възможно най-равномерно и натрошаваме отгоре сиренето.

Пържим на умерен огън, докато се отлепи от дъното. Обръщаме омлета и пържим от другата страна съвсем мъничко, колкото да няма останало сурово яйце.

Сервираме омлета в голяма чиния и гарнираме с две лъжици заквасена сметана, поръсена с щипка свеж копър.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *