Ескортът на Катрин и Уилям блъсна жена

83-годишна жена бе ранена в катастрофа, в която е попаднал ескортът на херцога и херцогинята на Кеймбридж. Възрастната Ирен е в болница.

Тя попаднала в инцидента на пътя в понеделник, когато Уилям и Кейт пътували от Лондон до Уиндзор. В катастрофата участвал маркиран полицейски мотоциклет – част от конвоя на кралските особи. Полицията разследва случая. От Кенсингтън палас казват, че кралската двойка дълбоко съжалява за случилото се, много са загрижени за състоянието на жената и ще поддържат връзка с нея.

Името на пострадалата е Ирен. По официална информация, дадена от двореца, тя е била незабавно откарана в болница в критично състояние. От лечебното заведение пък съобщават, че състоянието ѝ е вече стабилно.

Официалният говорител на Кенсингтън заяви:

„Техни кралски височества изпращат своите най-добри пожелания на Ирен и семейството ѝ и ще се интересуват от всеки етап от нейното възстановяване.“

Уилям и Кейт са изпратили и цветя на потърпевшата.

От The Independent Office for Police Conduct (IOPC) съобщават:

„Наши служители посетиха мястото на инцидента и сме стартирали независимо разследване. То е в много начален стадий, но замесеният полицейски служител ни съдейства като свидетел.“

Това е вторият пътен инцидент с членове на кралското семейство от началото на годината. През месец януари 2019 г. принц Филип се блъсна с джипа си в друга кола в Норфолк, след което се отказа от шофьорската си книжка.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *