HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето ги храните, които не стават за ядене втори път

Заради голямата ангажираност повечето домакини използват уикенда за приготвяне на храната за делничните дни. По-бързо и лесно е, след като се приберем след натоварения работен ден само да извадим яденето от хладилника и да го претоплим. За ваше голямо съжаление, много от ястията губят своите полезни свойства при претоплянето, дори може да станат вредни за организма.

Ето кои храни трябва да използвате единствено след приготвяне, без да ги оставяте за следващо ползване, пише ретро.

1.Гъби.  За тях е препоръчително да се консумират веднага след приготвянето им, а ако все пак останат, да не се затоплят преди ядене. Това важи за всички видове яденета, съдържащи гъби. При претоплянето те не само променят вкуса си, но и състава на протеините, а това води до храносмилателни проблеми.

2. Пиле. При него също настъпва промяна в състава на протеините, което налага затоплянето на готовото ястие да се извършва на по-ниска температура за по-дълго време.

3. Картофи. Те губят полезните си хранителни свойства и стават отровни. Консумирайте ги веднага след приготвянето или в студено състояние. Така по-дълго време ще бъдете сити.

4. Спанак. Заради високото съдържание на нитрати. Този зеленчук не трябва да се претопля, защото нитратите се трансформират в нитрити,  които са силно канцерогенни за човека. Приготвяйте такова количество, което може да бъде изядено на едно хранене.

5.  Яйца.  Яйцата в никакъв случай не трябва да се претоплят, защото придобиват силно токсични свойства при по-висока температура. Не става дума за яйцата, участващи в различни сосове, а за варени или пържени яйца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *