Ето замесените в аферата с дюната на “Смокини”

Поръчител на криминалното разораване на защитената дюна в къмпинг “Смокини” е бургаският бизнесмен Иван Петков Нончев, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на свои източници. Той се оказал и собственик на караваната, около която миналото лято са се вихрели закани, че трябва да й бъде осигурен подстъп за автомобили от главния път.  Нончев е собственик на фирма “Тарс Нончев ПРО” ЕООД. Той е възложил на собствениците на багери в с. Равадиново, общ. Созопол – Манол Пазвантов и Васил Георгиев, на които платил 1000 лв. да извършат разораването с тежка верижна техника.

Тази им очертал с колчета какво точно трябва да се изравни. Тримата са задържани снощи. Багеристите твърдят, че това е поръчителят, но Нончев отрича и казва, че никога не ги е виждал. “Още не съм отишъл на работа, нищо повече не мога да ви кажа, ще звъна на полицията, още обаче съм в банята вкъщи и съм необлечен”, заключи Пазвантов в 08:50 ч., заяви кметът на Равадиново Иван Пазванто на въпрос кои са двамата багеристи. Проверка установи преки роднински връзки на Манол Пазвантов с Иван Пазвантов. Случаят ще се окаже много заплетен. Засега не е ясно изяснено чия точно е собствеността на караваната и собственикът на имота на възстановената земя – защитена дюна, върху която е поставена.

Дали това е едно също лице и кой е заинтересован от заравняването на терена. В момента на място се извършват процесуално-следствени действия. “Разберете ме, от вас научавам, че Манол е в ареста. Той няма багер. Не може да е замесен! Има камион и трактор с колесник. Племенник ми е, но е невъзможно да се е забъркал”, каза Пазвантов.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *