Ето защо да пиете чая си с канела

Една от най-често консумираните напитки е чаят. Всеки има своите предпочитания за това как да се наслаждава на напитката. Днес споделяме с вас няколко добри причини да пиете чая си с канела.

Получаваме доза антиоксиданти
Чаят с канела съдържа много антиоксиданти, които са полезни съединения и ни помагат да бъдем в добро здраве. Благодарение на тях, тялото ни се бори с окисляването, причинено от свободните радикали. Това са молекули, които увреждат клетките и увеличават риска от заболявания като диабет, рак и сърдечни заболявания.

Намалява възпалението и се грижи за здравето на сърцето
Според изследвания, редовната консумация на чай с канела може да ни помогне в борбата с високото кръвно налягане, както и да регулираме нивата на триглицеридите, на „лошия“ холестерол. Нещо повече, канелата може и да спомогне за повишаване на стойностите на „добрия“ холестерол.
Ароматната подправка съдържа група съединения, наречени кумарини, които заздравяват кръвоносните съдове, но и предотвратяват стесняването им, което е предпоставка за образуване на кръвни съсиреци.

Помага в отслабването
Ако спазвате диета, добавете към менюто си чай с канела, тъй като тя може да подпомогне по естествен начин изгарянето на излишните мазнини. Освен това канелата подобрява настроението, а в първите дни на диетичния режим, обикновено сме по-напрегнати и раздразнени.

Има мощни антибактериални и противогъбични свойства
Още една причина да пиете чай с канела е, че не само ще освежите дъха си, но цинамалдехидът, основният активен компонент в канелата, предотвратява растежа на различни бактерии и гъбички. Също така, подправката намалява и образуването на кариеси.

Пийте чай с канела за облекчаване на менструалните спазми и други симптоми на ПМС (предменструален синдром)
Когато наближава месечният ви цикъл, не забравяйте да добавите към менюто си чай с канела. Тази вкусна напитка може да помогне за подобряване на настроението ви, да облекчите менструалните неразположения, като коремни болки, спазми в кръста.

Други потенциални ползи от консумацията на чай с канела са:

loading...


  • Забавя стареенето на кожата, тъй като според проучвания, канелата може да помогне за синтеза на колаген;
  • Има противораково действие;
  • Поддържа добра мозъчната функция, предпазвайки мозъчните клетки;
  • Намалява образуването на акне, борейки се с бактериите причинители на състоянието;
  • Спомага за контрола на кръвната захар.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *