Ето защо е хубаво да плачете от време на време!

Всички плачем – някои по-често, друго по-рядко или поне не си признават. Причина за плача може да бъде както тъга, така и радост. И в двата случая той е нещо хубаво. Плачът е здравето и следващите няколко причини доказват точно това!

Намаляване на тревожността и стрес – стресът предизвиква у нас негативни емоции, които е препоръчително да излеем по някакъв начин и плачът е чудесна идея. Той помага на тялото да се отпусне и отърве не отрицателната енергия, която се е натрупала в него. Освен това плачът е почивка за нервната система, която иначе е също изтощена от стреса. Щом почувствате силно напрежение, просто си поплачете – усещането след това ще е на истинско облекчение.

Намаляване на кръвното налягане – малко известен факт е, че когато плачем, кръвното налягане се понижава. По тази причина плачът е много важен за хора с високо кръвно, тъй като е естествен начин за намаляването му. Както знаете, високо кръвно може да причини сериозни здравословни проблеми със сърцето и не само. Пречистване на тялото от вредни вещества – когато плачем със сълзи, с тях изтичат и токсините от организма. Това е лесен начин за детокс на тялото, а и за освобождаване от натрупаня стрес. Така че, ако сте твърде стресирани, може да си пуснете тъжен филм, който да предизвика тъга и да доведе до плач. После ще се почувствате като преродени.

Подобряване на настроението – плачът идва вследствие на тъга, яд, тревожност или други негативни емоции. Той е техен израз. Съвсем логично, когато се отървете от отрицателните емоции, у вас ще се настанят положителните. При негативни емоции в организма се натрупва манган. Съответно при плач манганът се освобождава и тялото се успокоява. Ако сте в лошо настроение, просто се разплачете и ще ви мине. Намаляване на болката – още едно състояние, което предизвиква плач, е болката. Когато нещо ни боли, автоматично започваме на плачем. Това е най-естествената реакция, която се наблюдава още при бебенцата. Това е абсолютно нормална реакция, защото плачът всъщност намалява болката. Освен това плачът съдейства за синтеза на хормоните на щастието ендорфин и окситоцин. По този начин се намалява и емоционалната, и физическата болка.

Това са доста добри причини да приемете плача за нещо хубаво и задължително поне няколко пъти в седмицата. Пречистете тялото, отървете се от болката, дръжте кръвното в нормални граници, освободете се от стреса. Плачът е най-естествената реакция на тялото – нещо хубаво, от което ще се почувствате много по-добре.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *