Ето защо НЕ бива да се отказвате от кафето!

Тъй като много от нас разчитат на това, за да преживеят напрегнатия  ден, идеята да се откажем от кафето може да изглежда притеснителна. Пиенето на твърде много кафе, обаче, може да причини главоболие, безсъние и дори да съсипе зъбите ви. И все пак намаляването или отказването от кафето също може да има отрицателен ефект върху тялото ви. За щастие страничните ефекти няма да продължат дълго. Страничните ефекти трябва да спрат в рамките на няколко седмици и след това ще се насладите на някои значителни ползи в дългосрочен план.

1) Отказът от кафе може да доведе до главоболие Опитахте ли да се откажете от кафето сутрин, но изпитвате главоболие през останалата част от деня? Кофеинът предизвиква главоболие както когато се консумира твърде много, така и когато спрете да го пиете. Това е вещество, което незабавно повишава производството на адреналин, допамин и други хормони, които действат като естествени стимуланти. Когато спрете да пиете кофеин, вместо всички тези химикали, с които се чувствате добре, когато се вливат в кръвта ви, в крайна сметка получавате поток от аденозин – хормона на умората. Намаляването на приема бавно, ще помогне.

2) Може да получите замайване след отказ от кафе Когато се откажете от кафето, може да се почувствате зле, отпаднали, тревожни, замаяни и вяли. Безсънието, промените в настроението и раздразнителността също са често срещани симптоми. За щастие няма да продължат вечно. Тези симптоми могат да продължат от няколко дни до около две седмици, в зависимост от това колко е бил приемът ви.

3) Отказът от кафе може да направи зъбите по-бели Кофеинът е кисел и може да разяде зъбния ви емайл. Освен това, оцветява зъбите ви лесно с всяка глътка, така че като намалите или откажете завинаги кафето, зъбите ви трябва да са много по-здрави и по-бели.

4) Отказът от кофеин може да повиши концентрацията Ако чувствате, че не можете да функционирате правилно сутрин без кафе, това вероятно е защото кофеинът е стимулант. Когато пиете кофеин, тялото ви е наводнено от химикали, които ви карат да се чувствате весели и да се справите с дадена задача. Когато спрете, концентрацията ви вероятно ще намалее, а с това и вашата производителност. Трябва да мине около седмица, за да преодолеете това състояние и концентрацията ви трябва да бъде отново на върха  или по-добре.

5) Отказът от кафето може да обърка режима на стомаха ви Кофеинът ви помага да поддържате редовността си, като стимулирате мускулите на дебелото черво. Желаете да избегнете запек ? Увеличете приема на фибри и заменете чашата с кофеин с голяма чаша вода и се разходете в обедната си почивка.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *