Ето защо трябва да добавите тиквени семки към вашата диета

Тиквените семки имат много ползи за здравето. Те неслучайно са получили етикета „супер храна за жени“. Особено полезни са за дами със състояния като PCOS (синдром на поликистозните яйчници).

Какво представляват тиквените семки?

Те имат тъмнозелен слой отвън, но семената са почти бели отвътре. Считат се за здравословни и силно хранителни.

Датират от древните гърци и индианците. Веднъж извадени от месестата част на тиквата, можете да ги изплакнете и изсушите, след което са годни за по-нататъшна консумация.

Тиквени семки и СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници)

СПКЯ носи собствен набор от диетични ограничения за жените, които се опитват да преодолеят състоянието. Включването на тиквени семки в диетата може да помогне за подобряване на хормоналното здраве. Тиквените семки съдържат големи количества магнезий, който повишава нивата на тестостерон.

Ползите от тиквените семки за жени със СПКЯ:

Помагат за намаляване на загубата на коса.

Съдържат есенциални мастни киселини.

Помагат за намаляване на холестерола.

Добър източник на магнезий.

Намаляват риска от остеопороза при жени след менопауза.

Тъй като са богат източник на магнезий, те са отлични и за поддържането на здрави кости. Освен това са естествен източник на триптофан, аминокиселина, която подобрява съня. Жените със СПКЯ могат да консумират лъжица тиквени семки преди лягане за по-добър сън.

Как да включите тиквените семки в диетата си?

Има много начини, чрез които можете да се насладите на тиквените семки. Добре е да ги ядете сурови, да ги поръсите върху вашите салати/супи или просто да ги сложите в смутито си. Можете също да ги добавите към закуски, десерти и пудинги. Количество за дневна консумация – по една супена лъжица за ястие, не повече.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *