Ето защо трябва да избягвате дъвченето на дъвка

Гастроентерологът Марвин Сингх казва, че в повечето случаи пациентите му са загрижени за дъвките. Вярвате или не, дъвката съдържа изкуствени подсладители като полиоли, които са нетрайни въглехидрати и често се натрупват в тънките черва. Ето защо, ако сте променили диетата си и внимавате какво ядете и пиете, но все още имате проблеми с храносмилането, най-вероятно можете да обвините дъвката.

Въпреки факта, че не ядете дъвката, поглъщането на слюнка въвежда изкуствени подсладители, които в никакъв случай не са полезни за вашето здраве. Но освен факта, че изкуствените подсладители са токсични за добрите бактерии в червата, дъвката изпраща сигнали за ядене. Ензимите и киселините се активират за смилане на храна, която я няма.

Това може да доведе до подуване на корема и прекомерна секреция на стомашна киселина, което може да наруши способността на организма да произвежда достатъчно храносмилателни сокове, когато всъщност ядете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *