Ето защо хоратата над 40 г. трябва да ядат по 3 яйца на ден

Малко хора знаят, че от всички протеинови храни, белтъкът на яйцето е най-лесно смилаемият. Дори и Световната здравна организация потвърждава този факт.

Ползите от протеина

Особено полезно е да консумират яйчен белтък хора над 40-45 години. Поради факта, че продуктът се абсорбира от тялото с 98%, той не създава усещане за тежест в стомаха, както се случва след ядене на месо.

Белтъкът от яйцето е 85% вода, 12.7% протеин, 0.3% мазнина и 0.7% въглехидрати. Също така в състава му са витамините от тип B, които са особено полезни за здравето на жените: насърчават растежа на косата, ноктите и поддържат теглото в нормални граници.

Протеин за отслабване

Много специалисти по хранене дори съветват пациентите си да заменят вечерното ядене с два яйчни белтъка. През нощта продуктът се усвоява, поддържа тялото с аминокиселини и помага за отделянето на полезни хормони: соматотропин и серотонин.

Тъй като белтъкът съдържа минимално количество мазнини и въглехидрати, човек постепенно ще отслабне. Това е един от най-ефективните начини за борба с висцералната мазнина! Също така, лекарите препоръчват яденето на белтък след и по време на заболяване, тъй като този продукт помага за укрепване на имунната система.

Кръвно налягане

Белтъкът съдържа специално вещество – пептид. То помага да се поддържа кръвното налягане на човек в нормални граници. Ето защо, тези, които страдат от чести промени в налягането, е задължително ежедневно да ядат по един белтък.

Важно е да се знае и, че употребата на протеини в излишък може да доведе до развитие на “лош” холестерол, който скоро ще се отрази негативно на работата на сърдечно-съдовата система.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *