Ето какви болести причинява седенето в мокър бански

Мокрите бански костюми са като магнит за вредни организми и причиняват много инфекции. По-дългото седене в мокър костюм може да причини различни проблеми, от гъбични инфекции до възпаление на пикочния мехур.

Алис Дюк, гинеколог в Медицинската школа в Синай, твърди, че гъбичките и бактериите се развиват в мокри и тъмни зони като бански костюми и такива за упражнения. Жените с по-слаба имунна система, тези с диабет или тези, които приемат определени лекарства почти сигурно ще получат инфекция, ако седят в мокър бански костюм.

Три причини, поради които не е нужно да седите в бански костюм.

1. Голяма комбинация за бактерии

Средата е влажна и топла и е идеалното място за бактерии. Материалите на костюмите поглъщат различни химикали и бактерии от басейните или моретата. След като напуснат водата, половите органи са в контакт с всякакви вредни вещества, задържани в банският костюм.

Това нарушава баланса на добри бактерии във влагалището и може да доведе до вредни бактерии в пикочния канал и да предизвика различни заболявания като вагинит и възпаление на пикочните пътища.

Симптоми, които сочат този проблем: Неприятна миризма на влагалището, сив цвят, сърбеж, подуване, прекомерна чувствителност. Симптомите на възпаление на пикочните пътища включват силна нужда от уриниране и усещане за изтръпване при уриниране.

Какво да направите: Ако получите някой от тези симптоми, не забравяйте да посетите лекар. До тогава пийте течности, особено сок от червени боровинки.

2. Гъбични инфекции

Гъбичките се развиват предимно в горещи и влажни зони, така че мокрият бански е идеалното място за тях, пише Zdrave.to. Според университетските болници размножаването на бактерии в костюмите причинява увеличаване на гъбичните клетки във влагалището, което води до неприятни симптоми като изтръпване и чувствителност.

Симптоми, които сочат този проблем: Тежки сърбежи във вътрешната или външната част на влагалището и бяло зачервяване.

Какво да направите: Препоръчват се лекарства и противогъбичен крем, а ако ситуацията не се подобри, се препоръчва задължително посещение на лекар.

3. Обрив и сърбеж

Обездвижването в мокър бански може да предизвика и инфекция, разпространяваща се като гъбички, които освен половите органи могат да заемат и частта около слабините и задните части, пише в доклада на „American Academy of Family Physicians and the Mayo Clinic „.

Инфекцията е много подобна на гъбичната, но разликата е във формата на гъбичките.

Симптоми, които сочат този проблем: Сърбеж и обрив около чатала, зачервяване, обелена кожа.

Какво да направите: Ако случаят не е толкова сериозен, използвайте крем срещу гъбички на прах. Ако е по-сериозно, не забравяйте да посетите лекар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *