HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето какво наказание грози Елена Поптодорова

Уличената в кражба на крем за бръчки от магазин на летището във Варшава Елена Поптодорова ще плати глоба от 500 евро, съобщава „Телеграф“. Прокуратурата ще внесе предложение до съда в полската столица бившата ни посланичка в САЩ да плати сто ставки от по 20 злоти. Това прави по 9,08 лв.

Или общо 908 лева по курса на централната банка. Според неофициални източници Поптодорова вече е платила сумата, но приемането на парите не би могло да бъде официализирано, без да мине през съда. На теория магистратите биха могли да не одобрят споразумението по чл. 334, пр. 1 от полския НПК. „Размерът на глобата е по-близко до минималните, но трябва да се има предвид, че извършителката е върнала стоката“, коментира Пьотър Махайски, съдебен репортер от телевизионния канал TVN.

Минималната ставка е 10 злоти. В същото време глобата не контрастира с обичайната практика, в която при кражби по чл. 278, пр. 1 от НК се налага размер малко над цената на откраднатата вещ, коментира още той. Стойността на откраднатия крем е 1640 злоти. Предстои преписката да излезе в прокуратурата, като според български дипломатически източници обвинението може да излезе с мнение за прекратяване заради дипломатическия имунитет на Поптодорова, с който още се ползва.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *