HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето какво решиха ДПС след срещата с Борисов!

ДПС има оферта към ГЕРБ – дават подкрепа до края на председателството без да участват във властта.

По време на среща в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потърси от ДПС необходим консенсус по определени теми.

Председателството е такава тема и по мнението на Борисов можем да “си издействаме нещо за България”. С всички партии той смята, че може да се постигне съгласие по темата, пише Нюз.бг.

Припомняме, че вчера Борисов проведе среща и с лидера на БСП Корнелия Нинова. При разговорите бе постигнато съгласие относно приоритетите ни за председателството.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след разговорите обяви, че е констатирана близост в програмите на двете формации. Движението споделило визията си за стабилно управление в страната. Неприемливо е толерирането на крайни радикални националисти в страната, включително и чрез участието им във властта, каза Карадайъ.

ДПС предложило управленска програма до края на председателството с подкрепа от законодателя. Това не означавало участие на партията в управлението. За нас това е първа стъпка към стабилност в държавата, смята лидерът на ДПС. Партията му се съмнява, че с патриотите може да има стабилно управление. ГЕРБ са на ход дали да приемат офертата на ДПС.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *