Ето какво ще се случи, ако вдигате нагоре ръцете си всеки ден

През по-голямата част от живота си държим ръцете си надолу и само от време на време ги вдигаме, за да достигнем нещо, което е нависоко. А се оказва, че от това просто упражнение има много голяма полза.

То не изисква никакви специални умения, но за сметка на това има чудодейни ползи за организма. 

Това просто упражнение помага за облекчаване на умората в гърба и подобрява работата на стомашно-чревния тракт. И ще успеете значително да стегнете стомаха си. 

Вдигайки ръцете си нагоре, може да предотврати деформация на гръбначния стълб. Изпълнявайки това упражнение, разтягаме гръбнака си, а увеличаването на гъвкавостта и премахването на умората в гърба и врата са само допълнителен ефект.

Вдигайки периодично ръцете си, помагаме на червата да се “изправят” и стабилизираме работата на стомашно-чревния тракт. Така намаляваме риска от ферментацията и застой на храната в организма и свеждаме до минимум вероятността от появата на дисбактериоза.

Тази мързелива гимнастика помага за извеждането на излишната течност от тялото и не позволява дисбаланс. Когато вдигнете ръцете си след хранене и прием на вода, процесът на преминаване на храната през червата се ускорява. 

Тук си струва да обърнем внимание на факта, че с упражнението можете да ускорите елиминирането на вредните вещества от организма.

Необходимо е да изпиете една чаша вода половин час преди хранене и да изпълните упражнение с повдигане на ръцете. Така водата ще отмие токсините от вътрешната стена на червата.

Това упражнение допринася и за правилното разположение на вътрешните органи. С течение на времето те губят естественото си положение – стомахът провисва, а мускулите на корема отслабват.

Затова лекарите съветват, когато вдигате ръце, да поддържате коремните мускули в напрежение. По този начин ще окажете още един благоприятен ефект върху организма си. 

При изпълнение на упражнението ръцете ви трябва да са успоредни една на друга.

Можете също да изпънете тялото си нагоре и да ходите така около една минута. /jenata.blitz.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *