Ето какво ще се случи с организма ви, ако започнете да си лягате 20 минути по-рано

Ако и ти си от хората, които са свикнали да си лягат след полунощ, може би често ти се случва да не можеш да станеш сутрин на време, или пък да ти отнема прекалено много време да се разсъниш. А замислял ли си се какво би се случило, ако започнеш да си лягаш малко по-рано. Да, вече си свикнал и лягането с час- два по-рано ти се струва невъзможно, но знаеш ли какво ще се случи с тялото ти, ако изместиш лягането си само с 20 минути напред?

Ето какво:

Ще се почувстваш по-добре на сутринта

Допълнителните 20 минути сън могат да направят чудеса с теб. Така ще можеш да се събуждаш по-отпочинала или да изместиш и събуждането с 20 минути по-рано. Ако направиш второто, ще забравиш за бързането сутрин, ще можеш спокойно да отделиш време за себе си и да свършиш нещата, които искаш, без да се притесняваш, че закъсняваш. Освен това, ще забележиш, че имаш повече енергия, с която да вършиш с лекота ежедневните си задачи. Тренировките ти ще се подобрят

Повишената енергия в тялото ти ще ти помогне и когато тренираш. Ще забележиш, че тренировките, които правиш, са по-пълноценни и много скоро ще забележиш и промяна в огледалото. Тялото ти ще ти благодари за тази малка промяна. Ще се храниш по-здравословно Отново, повишените нива на енергия в тялото ти ще ти помогнат не само да имаш по-пълноценна тренировка, но и да се храниш по-здравословно. С повече сън, желанието за преработени храни, захар и полуфабрикати ще изчезне. Ще започнеш да залагаш на повече плодове и зеленчуци, протеини и полезни мазнини.

Ще се чувстваш по-щастлив

Ако превърнеш тези 20 минути в сън, ще усетиш, че започваш да се чувстваш по-спокоен и щастлив. Ще се справяш със стреса много по-добре и няма да позволяваш на външни източници да влияят на настроението ти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *