Ето как протече клетвата и встъпването в длъжност на новия кмет на Благоевград Илко Стоянов

Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград, откри тържественото заседание на местния парламент, на което Илко Стоянов Стоянов положи клетва и встъпи в длъжността кмет на община Благоевград. Председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград – адв. Мартин Бусаров обяви решението на комисията, от 5 юли 2021 година, с което Илко Стоянов е избран за кмет.

В първото си слово като кмет на община Благоевград Илко Стоянов каза, че днешната тържествена сесия е пример, за това как трябва да се развива общината. „Всички сме тук заедно и обединени. С тази енергия трябва да продължим напред. Благоевград може да е примера, от който да започне промяната в национален мащаб“, заяви той.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Благоевград Ясен Попвасилев предаде на новия кмет символичния ключ на града. Сесията продължи с гласуване на изменение на Решение № 30 от 27.12.2019 година, по Протокол № 6 от заседание на Общински съвет Благоевград, проведено на 27.12.2019 година. Точката бе подкрепена от 30 от общинските съветници. След изчерпване на дневния ред и преди закриването на тържествената сесия, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков пожела на новия кмет Илко Стоянов успешна работа. „Общински съвет Благоевград ще очаква от Илко Стоянова да се придържа към това, което обеща по време на предизборната си кампания – ново начало и нов път за общината! Ние ще бъдем до него в този път, като хора, които ще му помагат, но и като коректив, ако реши да се отклони от пътя, по който е поел. Пътят е само напред и нагоре, така че на добър час, г-н Стоянов. Нека си пожелаем по-добри време за Благоевград!“, добави Радослав Тасков.

На тържественото заседание присъства Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който благослови за здраве новия кмет на община Благоевград Илко Стоянов и му подари екземпляр на Библията. Официални гости на церемонията бяха Областният управител – Николай Шушков, ВрИД кмет на община Благоевград – Ясен Попвасилев, директорът на ОДМВР-Благоевград – старши комисар Георги Кандев, инж. Захари Донев, бивш кмет на община Благоевград и почетен гражданин на Благоевград, кметове на кметства и кметски наместници, представители на политически партии, общественици и културни дейци, както и граждани.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *