Ето как се събуждат различните зодии!

Овен
Всичко
по план
Скача и грабва лаптопа. Котката, която е седнала отгоре, изхвърча и тупва тежко на земята. Овенът се блъска във вратата и й се сопва, че му се пречка. После всичко тръгва по план: първата задача за деня се проточва и заема времето на втората, а втората – на третата. Към края на това надбягване с времето той финишира с празен поглед и чаша бира в ръка. Ако го попитате колко е часът, ще обърне чашата в скута си, за да си погледне часовника. Който всъщност е на лявата ръка.

Телец
Спазва
ритуали
Става и даже не мърмори, дори и в ранни зори става. Но само ако няма друг избор. Иначе предпочита да се излежава до късно, да се размотава по пижама, да пие кафе, да закуско-обядва и три-четири часа след това може да започне да се приготвя за излизане. Всъщност това е единственият правилен начин да се събудят. Телците, за които рутината е от особенно значение. Затова дори и да имат работа по първи петли, те трябва да си предвидят време за сутрешните ритуали. Това им дава чувство за сигурност.

Близнаци
Чуват
гласове
Близнаците се будят, защото в стаята им е шумно. Някой разпалено спори, разказва вицове и се смее. Оказва се, че това са самите те – устата им се е събудила преди останалата част от тялото. Щом осъзнаят, че си говорят сами, им става тъпо. Още сънени, напипват телефона и набързо преминават през социалните мрежи, преглеждат си имейлите, скачат, пускат радиото или телевизора и отиват в банята. Докато се решат, обличат, закусват и пият кафе едновременно, надават по едно ухо на новините.

Рак
Умира си
за сън
Мама Рак е станала рано, за да омеси на малкото раче питка с масълце, опекла му е ароматни курабийки и му е сварила топло млекце с какао. Обаче да знаете как ги мрази тези неща! Мама Рак обича да спи до късно като всеки нормален човек. Тя предпочита татко Рак да я събуди с нежна целувка и чаша ароматно кафе в кревата. Ако не трябваше да се грижи за целия свят, тя щеше да се излюпи някъде по обед и след голямо размотаване да е красива и готова за екшън в следобедните часове.

Лъв
Първо
се изтяга
Той може да ви разкикоти призори, когато всичко живо спи и само призраците и вампирите се забавляват. Може да бъде ведър и симпатичен. Преди да се гмурне в деня, Лъвът има нужда от време за разсънване – да се изтегне, да помърка в чаршафите. Но запомнете едно: не будете Лъва! Не го будете рано сутрин, нито по обед, нито късно следобед. Ако го принудите да стане, денят ще ви се стори безкраен. Няма по-неприятно животно от него, когато е решил да се тръшка и да се оплаква.

Дева
Вината
е ваша
Девите стават рано, безбожно рано. Целият им ден е разграфен до минута. Но понякога нещо се обърква и Девата не чува часовника. Това не е причина да пропусне сутрешните ритуали – не че много държи на тях, но правилата са си правила. Щом е предвидила по план баня-закуска-кафе, значи така и ще бъде. После цял ден е заядлива, понеже закъснява за всяка от сто и тринайсетте си срещи, насрочени през 15 минути. Но кой всъщност е виновен за това, че се е успала? Вие, естествено!

Везни
Телевизия, музичка…
Приятно е да се будиш с Везна в леглото. Сутринта (да не е преди 10, ако може!) е време за сладки приказки, планове за деня, кафенце, закуска, телевизия, малко музичка така… Везните обичат да си подслаждат живота от ставането. Така целият им ден ще върви по мед и масло. Ако времето е мрачно, нещо са станали с д*то напред или се налага да бързат и да претупат сутрешното мотаене, не им се пречкайте. Всеки знае, че от кривата Везна трябва да се бяга като от чумата.

Скорпион
С помощ
от приятел
На Скорпиона му трябва нещо повече от три аларми на телефона и един стар будилник, за да се надигне рано сутринта. Може би би се събудил, ако има някакъв много важен стимул плюс обаждане от приятел, плюс второ обаждане от приятел, плюс споменатия будилник. Скорпионът има нужда да си полежи, докато дойде на себе си след тежкия сън. После поне до обед той ще е очарователно безпомощен и дезориентиран. Сутрешен секс – да, но сутрешен разговор с него не е препоръчителен.

Стрелец
Не разбира къде е
Сомнамбул, който става нощем да яде курабийки, е по-адекватен от Стрелеца сутрин. Горкият, не разбира къде се намира, но все пак е в благо настроение. Докато не се усети, че сте го вдигнали 15 минути по-рано от нужното и не изригне като вулкана Ейяфятлайокутъл, но по-страшен. Стрелецът първо стреля, после пита защо нарушавате светостта на нощния му покой. Това, че ви е бил и ритал цяла нощ в съня си, не му се струва достатъчна причина да го разбудят без време.

Козирог
Става без
проблеми
Когато Козирогът спи, домашните му ходят на пръсти, не тряскат вратите, не светват лампите и не кихат в негово присъствие. Комшийските кучета (вече) не вият на балкона. Съседите не окачват безбройни картини с дрелките си. Всеки знае колко отмъстителен е представителят на този земен знак, но човешкото съзнание няма капацитет да възприеме колко по-отмъстителен може да стане, когато го събудят. Ако реши да стане сам, той става без проблеми дори и в 4 сутринта.

Водолей
Кофеин
венозно
Кое е най-киселото нещо на света? Оцет от киви? Лимонов сок? Явно нищо не знаете за Водолея сутрин. Печените половинки на Водолеи не си лягат, а дебнат цяла нощ, като поддържат топла каната с кафе, за да я лиснат в гигантска чаша и да я поднесат на сънливеца, преди да е отворил очи. В по-крайни случаи се налага кофеинът да му се влива венозно. След втората кофа кафе нещата се променят. Цветовете рязко нахлуват в деня на Водолея, животът му става чуден и всичко е постижимо, пише thememoires.com.

Риби
Час-два
за разсънване
Сутрин Рибите обичат да повитаят малко, не повече от час-два, в онова свое любимо състояние между действителността и съня. Налага се да ги оставите така, без да пришпорвате нещата, защото Рибата, извадена като тапа от кревата, е като риба без велосипед. Тя цял ден ще се задъхва и все няма да смогва да влезе в крак с ритъма на ежедневието. Но ако се е събудила спокойно и постепенно, всичко ще е наред: настроение – отлично, творчески способности – на макс, третото око – широко отворено.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *